ExterneStiri

Legile din Texas amenință „dreptul texanilor de a practica învățăturile biblice”

Unii conservatori sunt îngrijorați de faptul că liberalii de stânga, cu unele viitoarele legi de stat din Texas, pot încerca să interzică creștinismul în Texas.

Aceasta continua o lungă linie de gândire susținută mai întâi de administrația Obama, care urmărea să limiteze clauza liberală „libera exercitare” a primului amendament la standardul „libertatea de cult”. Cu alte cuvinte, „să fii creștin în biserică duminică, dar nicăieri altundeva”, spunea Erick Erickson, un blogger conservator și gazda  unui post de radio.

„Creștinismul nu este o religie a băncii bisericii, ci a pieței orașului. Texas, în mod  progresiv, încearcă să o interzică oriunde în afara bisericii”, a adăugat el. Erickson se referea la legile din Texas, care ar interzice discriminarea orientării sexuale sau a identității de gen de către întreprinderi, inclusiv cele deținute de creștini. Anterior, întreprinderile creștine au afirmat că au dreptul să refuze serviciul pe baza convingerilor lor religioase.

Sunt luate în considerare și alte două legi. HB 517 ar cere consilierilor creștini să afirme transgenderismul, iar SB 154 ar forța medicii să creeze certificate de naștere retroactiv pentru pacienții care au trecut prin tranziție de gen.

Dave Welch, președintele Consiliului Pastorilor din Texas, a mai spus că aceste legi ar putea însemna mai puține drepturi pentru creștini. Valorile Texasului, un grup conservator de apărare a statului, a lansat o campanie pentru a arăta că proiectul de lege e al liberalilor: #BanTheBible.

„#BanTheBible nu trebuie să însemne deocamdată confiscarea Bibliei fizice”, a spus grupul într-o declarație, „dar înseamnă ceva și mai rău – eliminarea dreptului texanilor de a-și exercita învățăturile biblice în viețile lor”.

Sursa: christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button