Editoriale

Ascultarea de Dumnezeu

ascultarea-de-dumnezeuIarna începe să se ducă treptat amăgită fiind de soarele care îi face în ciudă, încălzind-o şi topind-o, cerul parcă se luminează şi frigul dispare, iar sufletul tău nostalgic, amărât, fericit către cine sau după cine se topeşte ? După cine tânjeşte aşa mult sufletul, pentru cine ţi-ai da ultima speranţă? Sau pentru cine ai crede chiar dacă nu ai văzut? E necesar să spun – pentru fericirea mea sau a ta? Nu cred că mai e nevoie de detalii; concluzia e că omul trebuie să fie fericit şi distrat din orice, iar pentru asta el face orice. Găseşte în distracţii şi plăceri de o clipă fericirea cea din urmă care e doar pe moment. Dar adevărata profunzime a fericirii se află într-un moment, într-o clipă? Oare să greşim noi când ne distrăm, când trăim viaţa? „Că doar întineresc şi e corect să gândeşti aşa”…

…dar există şi ceva pe care noi, oamenii, respingem din cauza corupţiei, manipulării şi a mai multor obstacole. Aceasta ar fi biserica!

De câte ori ai mai trecut pe la biserică, de câte ori te-ai gândit la Dumnezeu? E vreo problemă dacă în societatea de azi cred în Dumnezeu şi greşesc prin a nu face lucrurile pe care toţi oamenii le fac? Noi, oamenii, vrem minuni, dar, chiar dacă Dumnezeu însuşi ar sta faţă-n faţă cu omul, acesta după un anume moment s-ar plictisi şi l-ar invita la un “pahar de vorbă” uitând că stă de vorbă cu adevăratul Dumnezeu.

De ce am uitat noi de respectul şi sfinţenia celui care ne-a creat? Oamenii, pentru a se apăra şi pentru a face doar ce vor ei fără să asculte de nimeni, au inventat tot felul de scuze şi metode. „Hai să credem în evoluţionism”, au spus unii (asta ar cam exclude respectul faţă de persoana care ne-a creat lăsându-ne conduşi de haos).

De ce ne e greu să ascultăm de Dumnezeu şi de ce nu credem că El nu iubeşte violenţa (aşa cum cred alţii)? Chiar poate transforma vieţi şi oameni.

Haideţi săptămâna asta să ne gândim la următorul lucru: ”Roagă-te deseară ca Domnul să îţi arate calea pe care trebuie să o urmezi şi ce trebuie să faci pentru a începe să asculţi de El! Majoritatea cred că ascultarea de Dumnezeu înseamnă oarecum strângerea funiei la gâtul plăcerilor, dar Dumnezeu îţi va da mai multe bucuriii decât ai tu acum. Începe cu pacea sufletească şi se termină la mântuirea veşnică. Pe parcurs vor fi multe plăceri şi bucurii.

Articol trimis Constantin Daniel, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Amin,Silviu!!!aveam chiar mare nevoie de cuvintele astea in seara asta!!Domnul sa te binecuvinteze si sa rasplateasca munca voastra!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button