ExterneStiri

Biblioteca digitală teologică cucereşte noi teritorii în transmiterea informaţiilor

O nouă bibliotecă teologică online oferă accesul gratuit la mii de articole, dizertaţii şi documente care acoperă teologia şi ecumensimul.

Mai mult de 10.000 s-au logat pe GlobeTheoLib, lansată în parteneriat de către World Council of Churches (Consiliul Mondial al Bisericilor) şi Globethics.net.

Există mai mult de 600.000 de documente întregi în bibliotecă, care sunt disponibile în chineză, engleză, franceză, germană şi spaniolă.

GlobeTheoLib urmăreşte să folosească noi modele digitale de schimb de informaţii pentru a crea o vizibilitate mai mare a cunoştinţelor teologice precum şi a informaţiilor despre biserica globală de Sud.

“Un punct forte al GlobeTheoLib este potenţialul său de conectare, ca centru de legătură care uneşte alte iniţiative teologice online”, a declarat Prof. Dr. Christoph Stückelberger, directorul executiv şi fondatorul Globethics.net.

“Proiectul bibliotecii digitale reprezintă un salt uriaş în transmiterea de informaţii teologice şi în a face disponibile resurse pentru educarea teologică, în mod special între Sud şi Sud, Est şi Vest şi Sud şi Nord,” a spus pastorul Dr.Dietrich Werner, coordonatorul programului internaţional WCC pentru Educaţia Teologică Ecumenică.

WCC şi Globethics.net lucrează, de asemenea, la un director online de instituţii de educare teologică.

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button