ExternePersecutiiStiri

Scrisoare din partea lui Yousef Nadarkhani, în urma eliberării sale

Mai jos vă prezentăm o scrisoare din partea lui Yousef Nadarkhani, creştinul care a fost închis şi acuzat de apostazie, însă care a fost eliberat pe 8 septembrie 2012. Prin prezenta scrisoare, el mulţumeşte tuturor celor care l-au susţinut în timpul detenţiei sale. Material preluat de pe Christian Post.

„Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci Numelui Tău dă slavă pentru bunătatea Ta, pentru credincioşia Ta!” Psalmul 115:1

Salaam ! (Pacea să fie peste tine!)

Îl glorific şi aduc slavă Domnului cu toată inima mea. Sunt recunoscător pentru toate binecuvântările pe care El mi le-a dat în întreaga mea viaţă. Sunt recunoscător în special pentru bunătatea Sa şi protecţia divină care au caraterizat timpul meu de detenţie.

Doresc, de asemenea, să îmi exprim recunoştinţa faţă de cei care, din întreaga lume, au luptat pentru cauza mea, sau mai bine zis, pentru cauza pe care am apărat-o. Doresc să-mi exprim recunoştinţa faţă de toţi cei care m-au susţinut în mod deschis sau în secret. Toţi îmi sunteţi dragi inimii. Fie ca Domnul să vă binecuvânteze şi să vă dea harul Său desăvârşit şi fără margini!

Într-adevăr, am fost testat, testul credinţei care este, conform Scripturii, „mai preţios decât aurul trecător”. Însă niciodată nu am simţit singurătate, am fost tot timpul conştient de faptul că nu era o bătălie singură, căci am simţit toată energia şi susţinerea celor care şi-au ascultat conştiinţa şi au luptat pentru promovarea dreptăţii şi pentru drepturile tuturor oamenilor. Mulţumesc pentru aceste eforturi, acum am o mare bucurie să fiu cu frumoasa mea soţie şi cu copiii mei! Sunt recunoscător pentru aceşti oameni prin care Dumnezeu a lucrat. Tot acest lucru este încurajator.

În timpul acelei perioade, am avut oportunitatea să experimentez într-un mod extraordinar Scriptura care spune: „Căci, după cum avem parte din belşug de suferinţele lui Cristos, tot aşa, prin Cristos avem parte din belşug şi de mângâiere”. El mi-a mângâiat familia şi le-a oferit mijloace prin care să treacă de acea situaţie. În harul Său, El S-a îngrijit de nevoile lor spirituale şi materiale, luând de la mine o povară grea.

Domnul a purtat de grijă minunat în timpul încercării, permiţându-mi să înfrunt provocările care erau înaintea mea. Aşa cum Scriptura spune: „(El) nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre”.

În ciuda faptului că am fost găsit vinovat de apostazie, conform unei simple citiri a Shariei, sunt recunoscător că El a dat liderilor din ţară înţelepciune pentru a rupe acea hotărâre, luând în considerare alte chestiuni ale aceleiaşi Sharia. Este evident că apărătorii dreptului iranian şi experţii judiciari au făcut un efort important pentru a întări legea şi dreptatea. Vreau să mulţumesc celor care au apărat dreptatea până la sfârşit.

Sunt fericit să trăiesc în vremuri când putem arunca o privire critică şi constructivă asupra trecutului. Acest lucru a permis scrierea textelor universale care aveau drept scop promovarea drepturilor omului. Astăzi, noi suntem datori acestor eforturi depuse de către oameni dragi care au muncit pentru respectul demnităţii umane şi ne-au înmânat aceste texte universale semnificative.

Sunt, de asemenea, dator celor care au transmis cu fidelitate Cuvântul lui Dumnezeu, acel Cuvânt care ne face moştenitori ai lui Dumnezeu.

Înainte de încheiere, doresc să exprim o rugăciune pentru stabilirea unei păci universale şi fără sfârşit, astfel încât voia Tatălui să fie făcută pe pământ, dar şi în cer. Într-adevăr, totul trece, însă Cuvântul lui Dumnezeu, sursa întregii păci, va dura veşnic.

Fie ca harul şi mila lui Dumnezeu să vă fie înmulţite. Amin!

Yousef Nadarkhani,

8 septembrie 2012

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button