DocumentareEditoriale

Documentar despre Medicina alternativă – Partea a IV-a

Ioan Ciobota:

Vorbim despre Homeopatie, Radiestezie, Acupunctura, Reflexologie sau Presopunctura, Bioenergie, Bioterapie, Cristaloterapie si alte tehnici asemanatoare.

Incepem cu o ipoteza: in cazul in care cineva are un copil sau alt membru al familiei foarte grav bolnav, iar medicina clasica nu mai are nici o solutie, este bine sa se apeleze la medicina alternativa, la homeopatie de exemplu?

Prof. Dr. Iosif Ton:

In primul rand trebuie sa stim ca valoarea terapeutica a acestor tratamente este extrem de limitata.

si pentru ca sunt foarte cazurile in care ajuta, se presupune ca ajutorul este pe baza psihologica, sa zicem o minune, dar o minune produsa de spiritele rele.

Cand eu accept tratamentul acesta, eu accept pactizarea mea cu spiritele rele. Ma intereseaza atat de puternic vindecarea incat zic: „Platesc orice. Oricat ma costa, chiar si viata mea vesnica, dar sa mi se vindece copilul.”

Merita?

Merita sa-mi pierd sufletul ca sa-i dau inca cativa ani de viata acelui copil?

in loc sa-I zic lui Dumnezeu: „Tata, daca Tu vrei sa-mi iei copilul acesta, Tu stii, Tu l-ai facut. El este gata pentru a veni la Tine. si daca Tu mi l-ai dat numai pentru atatia ani, eu accept ca numai pentru atat mi l-ai dat, si ti-L dau inapoi. Este al Tau.

Eu nu ma opun sa mi-l iei, pactizand cu duhurile rele.”

Pentru ca nu ma implic doar pe mine cu duhurile rele, dar il pun si pe copilul acela sub robia acelor duhuri rele.

Ne salvam trupurile, ca sa ne pierdem sufletele?

I.C.:

Cateva cuvinte despre acupunctura.

Prof. Ernest Valea, specialist crestin in religii orientale si doctrine oculte:

Acupunctura deriva dintr-o straveche religie chineza, adica din Taoism, care spune ca adevarul ultim al lumii noastre este Tao, sau eterna cale a Universului.

Toate lucrurile isi gasesc radacina in acest Tao, care este un principiu impersonal, care a creat lumea sau mai bine zis a „manifestat” lumea, si rezultat al caruia suntem si noi oamenii.

Iar legatura intre acest adevar ultim Tao si fiinta umana este realizata printr-o energie Qi sau Chi, care permeaza corpul nostru prin 12 canale spirituale numite meridiane.

Ideea este ca omul este o reflectare a cerului, deci lucrurile de jos sunt o imagine a lucrurilor de sus, conform proverbului: „Cum este sus, asa este si jos.”

Trecand acum la domeniul acesta al medicinei alternative, in momentul in care fluxul acesta energetic prin organismul nostru se blocheaza sau sufera o anormalitate, un dezechilibru, in momentul acela si organismul fizic sufera. Pentru ca intre corpul energetic si cel fizic exista o stransa interdependenta, spun ei.

Iar ce se realizeaza cu acesta tehnica a acelor este interventia in respectivul loc unde s-a produs dezechilibrul si redistribuirea energiei.

Ar fi mai multe de spus aici despre diagnostic, care nu se face conform medicinei clasice, ci se face pe caile stravechi chinezesti – pe baza observatiei ochilor, a limbii, pe baza luarii pulsurilor – cele 12 pulsuri corespunzatoare fiecare cate unui organ vital si asa mai departe.

Astazi – din fericire – nu se mai folosesc aceste metode de diagnostic, ci se vine direct cu diagnosticul de la medic si se merge la tratamentul cu ace.

I.C.:

Ce reprezinta variatia energiei Yin si Yang?

Dr.Ioan Ometa, acupunctor:

Energia Yin si Yang este o energie permanenta in organism si care trebuie sa fie in echilibru.

in zori, cand incepe sa se crape de ziua, este momentul in care Yang-ul intra in Yin, pentru ca miezul noptii – ora 24:00 – este momentul de Yin maxim, dupa care ziua, lumina, incepe sa intre in intunerec.

I.C.:

Dar orele sunt legate de soare si de rotirea pamantului in jurul soarelui si in jurul propriei axe. Asadar, aceste energii au legatura cu soarele?

Dr.Ioan Ometa, acupunctor:

Sigur, pentru ca insasi notiunea de Yang implica intai si intai lumina, soare, caldura.

Notiunea de Yin inseamna intunerec, rece, stagnare.

I.C.:

De unde provine aceasta energie, ce legatura este intre aceasta energie si Dumnezeu?

Dr.Ioan Ometa, acupunctor:

Aceasta energie fara „suflu vital” – si noi crestinii consideram ca existam datorita acestui „suflu vital” dumnezeiesc, si aceasta energie reprezinta practic puterea individului, asa cum i-o da dumnezeu.

in medicina chineza, fiecare particica a organismului este impartita in 3 mari portiuni:

cer, om, pamant.

Aceasta este dovada clara ca omul este integrat intre cele 2 mari puteri, cele 2 energii – energia celesta si energia terestra.

LIPSA  DE  COMUNICARE  CU  UNA  DINTRE  ENERGII,  DUCE  LA  PROBLEME  GRAVE.

I.C.:

Se pare ca tocmai aici este problema acupuncturii si nu doar a acupuncturii.

si anume faptul ca se cere o comunicare echilibrata cu cele 2 energii – celesta si terestra.

DAR ! in biblie Dumnezeu spune ca uraste o inima impartita. Omul nu poate comunica echilibrat si cu Diavolul si cu Dumnezeu.

Asta ar insemna ca-si bate joc si de unul si de celalalt. Dumnezeu numeste acest lucru pur si simplu „curvie spirituala”.

Dar principiul Yin si Yang, care este principiul de baza al filozofiei chineze si implicit si suportul acupuncturii, care spune ca in „rau” exista si putin „bine”, iar in „bine” exista si putin „rau”, este complet neadevarat din punct de vedere biblic.

in Dumnezeu NU exista si putin Diavol, iar in Diavol NU exista si putin Dumnezeu.

Aceasta este o aberatie.

Dumnezeu si Diavolul sunt complet separati si nu au absolut nimic de-a face unul cu celalalt, doar ca la sfarsit Dumnezeu il va arunca pe Diavol, pe ingerii lui si pe oamenii care au slujit Diavolului, in chinul cel vesnic.

Sa trecem acum la un alt domeniu al medicinei alternative: Reflexologia sau Presopunctura.

Iuliana Todea – practica reflexoterapia sau presopunctura de peste 20 de ani:

Dumnezeu a creat omul cu reflexele in talpa. Toate terminatiile nervoase din corp sunt in punctele de reflex din talpa. Fiecare organ, pana si pleoapele separat au corespondent in talpa.

Am inteles de ce este – ca omul trebuie sa umble descult, ca sa apese punctele de reflex, sa se trateze fara sa stie, pentru ca zilnic trebuie sa se trateze, deoarece reflexele se molesesc.

Daca nu le agiti in fiecare zi, nu te ajuta.

Pentru ca nu umblam desculti, trebuie sa facem ceva. Masez cu mana punctele, ca sa fim sanatosi.

Este si apasarea, pentru ca este lucrarea lui dumnezeu, asa este creat omul, si si increderea in Dumnezeu trebuie sa o ai.

I.C.:

Care sunt principiile reflexologiei?

Prof.Ernest Valea:

Reflexologia seamana intrucatva in definitie cu acupunctura, in sensul ca accepta existenta unor canale energetice in trupul nostru fizic, insa deosebirea este ca aceste canale energetice ale fiecarui organ isi gasesc corespondentul in talpa piciorului, iar blocajele energetice despre care se vorbeste in acupunctura si care sunt distribuite acolo pe intregul intins al corpului, in reflexologie se intalnesc in talpa piciorului si in cateva puncte apropiate talpii piciorului.

Iar interventia se realizeaza nu prin ace, ci prin masaj, masaj fie cu degetul, fie cu un instrument.

Aici sunt 2 puncte de vedere: fie se redistribuie energia prin canalele acestea energetice – lucru care se pomeneste astazi mai des, fie se elimina niste blocaje de natura materiala, in sensul ca – se spune – toxinele se acumuleaza in talpa piciorului si blocheaza functionarea normala a organelor si atunci masajul face ca aceste toxine sa fie reintroduse in circuitul sanguin si eliminate prin rinichi.

I.C.:

Exista mai multe grade de specializare in practicile alternative?

D.M., Radiestezist si inforenergetician:

Exista mai multe trepte de perfectiune, din care amintim prima treapta: este gestul de punere a palmei pe locul dureros al copilului mic care plange, de catre mama lui. Urmeaza linistirea copilului.

Apoi, in cazul durerii maturilor, prinderea in plame a locului dureros, dupa care urmeaza aceasi linistire.

Treptele urmatoare sunt metoda Reiki, prin punerea palmelor in locuri bine stabilite, in functie de afectiune, apoi bioterapia prin apropierea palmelor de zonele afectate, radiestezia prin determinari mai precise si proceduri unde intervine puterea gandului, si in sfarsit inforenergetica cu care se ajunge la performante remarcabile, ultimele 2 apeland si la „banca de date universala”.

in acest caz, tratamentul se poate efectua pe al 3-lea corp, cel noesic.

I.C.:

Unde isi au originea aceste teorii care afirma ca omul ar avea mai multe corpuri?

Prof.Dr.Iosif Ton:

Gnosticii erau de parere ca poti sa intri in legatura cu lumea spiritelor si ca sunt 9 categorii de spirite si ca te duci de la cele mai de jos pana la cele mai de sus.

Pentru ei, insusi Domnul Isus nu era decat al 9-lea cerc de spirite sau asa ceva.

Trebuia sa cunosti parola, ca sa treci de la un spirit la altul.

Toata asta acum este convertita in teozofie, si teozofia nu este decat o actualizare a gnosticismului din vremea aceea.

Deci, tineti cont ca Rudolf Steiner, cu antropozofia, sunt o forma moderna de gnosticism. si ideea lor de baza este ca la Dumnezeu intri urcand din treapta de spirite in treapta de spirite, pana ajungi la Dumnezeu.

Domnul Isus – spun ei – nu este altceva decat o treapta in aceasta ascensiune catre Dumnezeu.

Daca acesti vindecatori nu-L au pe Domnul Isus in centru, daca ei nu marturisesc ca L-au primit pe Domnul Isus in viata lor si ca el relatia cu Dumnezeu o are prin Domnul Isus, daca el nu-ti spune clar ca Domnul Isus este Domnul vietii lui si ca tot ce face el este sub autoritatea Domnului Isus si ca el traieste dupa invatatura Domnului Isus asa cum este spusa in Evanghelii, omul acela, chiar daca vorbeste despre Dumnezeu, nu-i de la Dumnezeul cel adevarat.

Vindecatorul acela vine de la dumnezeul inselaciunii, dumnezeul veacului acestuia, care orbeste mintile oamenilor.

Izvorul acelor energii este Diavolul si ingerii lui.

I.C.:

Familia Tiriteu a renuntat la tratamentul homeopatic pentru fetita lor, de teama unei posedari demonice ulterioare, datorata acestor remedii.

– Cand ati intrerupt tratamentul cu aceste remedii homeopatice, bubele au reaparut sau au disparut in continuare?

Daniel Tiriteu:

În timpul tratamentului nu au disparut complet, ci a fost o usoara ameliorare.

Dupa incetarea tratamentului, simptomele au revenit la forma initiala, cum erau inainte de a incepe tratamentul homeopatic.

I.C.:

V-au ajutat remediile respective?

Daniel Tiriteu:

Da si nu, in sensul ca imediat dupa ce lua remediile respective ii aparea alergia, dar parca nu mai tinea asa de mult ca inainte, apoi in timpul zilei nu mai aparea asa de des cum aparea inainte.

Dar nu a disparut complet.

I.C.:

Exista cumva si efectul palcebo in tratamentele homeopatice?

Dr. Ofelia Lugojan, homeopat:

Atunci cand vorbim despre om, putem crede ca este placebo.

Ceea ce foarte putini stiu este ca homeopatia are excelente aplicabilitati in medicina veterinara, unde biata fiinta nu are aceasta notiune, si in agronomie.

Va dau cateva exemple. Am avut pacient un calut de la herghelie, care saracutul de el era rusinea hergheliei, iar dupa un tratament homeopat a ajuns vedeta si a fost prezentat pe postul TVR 1 – Harem parca era numele lui.

Am dat remedii pisicilor, am dat remedii gainilor si s-au vindecat.

I.C.:

Gabriela Sabau, foloseste remedii homeopatice, impreuna cu toata familia, de 20 de ani.

Gabriela Sabau:

Niciodata remediile homeopatice nu fac rau. De exemplu, nu poti sa iei un remediu homeopatic ca sa elimini o sarcina. Dimpotriva, mai multe remedii homeopatice ajuta femeile sa tina sarcina. EU insami l-am tinut pe al doilea copil cu „sepia”, care este un remediu homeopatic. in momentul in care medicii de medicina calsica mi-a spus ca nu voi mai putea tine copilul decat daca voi sta nemiscata in pat timp de 3 luni.

Atunci am luat „sepia” si cu sepia am tinut copilul pana la 9 luni si a iesit un copil minunat.

Vreau sa va mai spun un lucru: copilul meu cel mic, pe care atunci cand l-am nascut stiam despre homeopatie, a fost tratat exclusiv homeopatic. Niciodata nu a luat un antibiotic sau o aspirina macar. Copilul acesta nu are o carie – are 15 ani si pana acum are toti dintii asa cum i i-a dat Dumnezeu – sanatosi si frumosi.

Dr.Ileana Radu, medic crestin:

De multe ori eu am fost confruntata cu situatii in care eu nu am avut solutii, iar colegii mei care practica medicina homeopata cu avut solutii. Cu smerenie si cu realism a trebuit sa recunosc ca lucrurile pe care ei le-au facut au avut efect.

in acelasi timp au fost si situatii aproape dezastruoase in care eu ca si medic pediatru a trebuit sa trag de un copil si sa-l scot dintr-o situatie in care l-a adus colegul meu, care i-a aplicat remedii homeopatice pentru o criza de astm sau pentru o otita supurata sau pentru un sindrom convulsiv, caruia ii scosese medicatia.

As pleca de la un caz clasic pe care l-am avut.

O colega, foarte bine informata, dar cu probleme de sanatate personala si care a apelat la serviciile unui coleg endocrinolog si ale unui coleg ginecolog pentru hemoragii recurente si greu de controlat pe cale medicamentoasa, colegul ginecolog i-a recomandat un medic homeopat.

Am anlizat posibilitatea sa apeleze sau nu. Eu mi-am exprimat rezerva, dar de fapt colega mea era cea care avea hemoragii, colega mea era cea care se anemia, colega mea era cea care facea hipotensiune pana la colaps. in esenta, remediile homeopatice au ajutat-o.

Pe de alta parte, in timp, cand ea a analizat toata situatia, a ajuns la ceea ce acum as indrazni sa spun – se scrie in literatura de specialitate, pentru ca atunci cand incercam sa facem un scrutin de ordin stiintific, sa vedem ce sta in spatele unor tehnici de ordin alternativ, sau care sunt evidentele in plan stiintific – ele sunt foarte sarace.

Colega mea, care a fost ea insasi in situatia respectiva – bineinteles ca a fost foarte incantata de consultatia pe care i-a oferit-o colegul meu homeopat si care a durat 1 ora, a fost foarte incantata de abordarea complexa, mai putin lapidara decat cea pe care i-a facut-o ginecologul, dar in esenta ea a recunoscut ca efectele au fost pe toate dimensiunile personalitatii ei, si probabil efectul a fost de tip palcebo – sa ma ierte homeopatii.

O alta colega, insarcinata fiind in luna a 3-a, cand noi nu administram medicatie si ne-am consultat cu toti specialistii pentru ca a facut o criza lombago acuta si foarte dureroasa, care a isterizat-o timp de o luna, n-am putut sa administram nici un analgezic serios si de fapt cam ce i s-a administrat n-a functionat si singurele remedii care au functionat au fost cele homeopatice. DAR dupa 2 luni a pierdut sarcina.

Acum, daca eu sunt un medic crestin foarte reductionist, pot sa spun: „Bineinteles, daca a facut terapie alternativa si a luat remedii homeopatice, era evident ca o sa piarda sarcina.” Dar, sa fim seriosi. Sarcina a putut sa piarda si din alte motive, desi nu putem ignora faptul ca probabil a pierdut-o si din cauza remediilor homeopatice.

Romulus Campan:

Multe din problemele psihologice emotionale se pot rezolva medicamentos pentru ca sunt dezechilibre de multe ori hormonale, dezechilibre vitaminoase, anumite substante chimice lipsa sau in plus in organismul respectiv, si acestea se pot rezolva medicamentos.

insa sunt acelea de natura spirituala. Pacatul care afecteaza viata omului duce in angoasa, in isterie, in frustrari, daca nu rezolvi vina care te apasa.

Te poti duce linistit la cineva sa-ti „scoata argintul viu”, dar ceea ce o sa-ti scoata va fi „argintii” din buzunar, o sa-ti scoata increderea in Dumnezeu si o sa-ti arunce pe masa niste argint viu si o sa-ti spuna ca l-a scos de la tine, dar de fapt te adanceste in intunerec, in prostie si te indeparteaza de Dumnezeu.

Ma mira naivitatea unor oameni seriosi care apeleaza la asa ceva.

I.C.:

Exista si practicieni crestini?

Prof.Dr. Iosif Ton:

Exista practicieni crestini, credinciosi care fac acupunctura sau reflexologie sau homeopatie. Ei zic asa: „Eu am eliminat toate legaturile cu lumea spiritelor, eu pastrez doar tehnica. Asa ca eu nu ma mai implic in lumea spiritelor. Eu pot sa practic ca pe o pura tehnica. Tehnica da roade si eu o practic ca pe o pura tehnica.

Ce sa le spunem in primul rand acestor oameni si apoi celor care se duc la ei?

Sa luam de exemplu Yoga. Yoga este parte a hinduismului. Hinduismul sustine ca persoana ca atare este raul din lume.

Scopul hinduismului este anihilarea persoanei, stingerea persoanei, contopirea ei cu neantul, cu Nirvana, cu nimicul.

Yoga este tehnica stingerii. Yoga te invata in primul rand cum sa-ti stapanesti mintea, cum sa-ti concentrezi gandirea la un singur punct. Pana aici ai impresia ca Yoga te invata cum sa meditezi, te invata cum sa-ti stapanesti gandurile, cum sa te controlezi. Yoga in felul asta te face mai puternic, te face mai adevarat om, te implineste.

Oamenii acestia nu vad ca scopul tehnicilor astora este sa te invete ca in final sa-ti blochezi mintea, ca sa-ti anihilezi persoana, ca in felul acesta sa incetezi sa mai existi, sa te contopesti cu Nirvana.

Este o tehnica draceasca, care doreste anihilarea persoanei. Dumnezeu ne-a creat ca persoana, Dumnezeu vrea sa ne implineasca persoana. Dumnezeu a pus niste capacitati in noi, niste potentialuri, iar prin legatura noastra cu Domnul Isus si cu Duhul Sfant, El vrea sa ne implineasca ca persoane, care vom intra apoi in partasia eterna a persoanelor din Sfanta Treime.

Noi nu suntem chemati sa ne „stingem” persoana, noi suntem chemati sa ne implinim persoana, prin relatia noastra cu Tatal, cu Fiul si cu Duhul Sfant.

De aceea, unii zic: „Noi nu luam tot hinduismul. Luam doar tehnica Yoga.” Dar nu vedem ca tehnica Yoga este tocmai tehnica care in final urmareste anihilarea persoanei mele.

Nu poti zice: „O practic numai pana aici si dupa aceea eu nu ma duc mai departe”. Pentru ca, chiar daca eu zic: „Preiau numai tehnica” – tehnica aceea este produsul unui sistem de spirite rele.

Tehnica aceea nu poate fi neutra. Tehnica aceea a fost conceputa de acei ganditori si practicieni, carora acele duhuri le-au inspirat aceste tehnici.

Realizator: Ioan Ciobotă

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. vreau sa va spun domnule Ioan Ciobota ca energia Qi sau Ki exista in fiecare om este lasata de Dumnezeu pt ca tot ce exista in univers este energie iar materia este tot o forma de energie dar cu o vibratie mai joasa va recomand sa urmariti documentarele lui Greg Braden si David ICke Iesirea din Matrix , Secretul si altele. Negati ceea ce contravine dogmei nu uitati ca s-au scos din Biblie evanghelile Gnostice care si ele contin adevaruri care ii deranjeaza pe teologii, si ce a spus Isus referitor la carturari si fariseiii care au luat de la voi cheile cunoasterii si le au ascuns …………..asa ca nu mai induceti oamenii in eroare si ii indoctrinati ca oricum Adevarul va iesi la iveala fie ca vreti voi, fie ca nu vreti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button