FamilieStudii/Cercetari

Studiu: Majoritatea frecventatorilor de biserică nu citesc Biblia zilnic

Un studiu recent publicat de către o organizaţie creştină de cercetare arată că majoritatea celor care frecventează biserica nu citesc sau studiază Biblia în mod zilnic.

Concluziile Evaluării Tranformării Uceniciei publicate de către LifeWay Research au arătat faptul că 19% dintre respondenţi raportează citirea sau studierea Bibliei în afara bisericii „zilnic”.

În contrast, 36% dintre respondenţi au declarat că se angajează să citească Biblia „o dată pe săptămână”, „o dată pe lună” sau „de câteva ori pe lună”. Optsprezece procente au raportat că citesc sau studiază Biblia rar sau niciodată, în afara închinării.

Scott McConnell, director al LifeWay Research, a declarat pentru Christian Post că el a simţit că atribuţiile culturii americane moderne au influenţat răspunsurile.

„A citi Biblia în mod regulat este atât personală, cât şi necesită disciplină. Nici nu este un lucru popular în cultura occidentală din ziua de azi”, a declarat McConnell. „Prea mulţi frecventatori de biserică doresc beneficiile salvării fără a investi personal în cunoaşterea lui Cristos şi viaţa abundentă pe care El o oferă.”

Pentru studiu, LifeWay Research a intervievat o listă online echilibrată de adulţi americani în octombrie, anul trecut. Un total de 2930 de studii au fost terminate, respondenţii bisericeşti fiind definiţi cei care frecventează o biserică protestantă cel puţin o dată pe lună.

„Angajamentul biblic cuprinde mai mult decât citirea Bibliei. Se măsoară gradul în care indivizii reacţionează cu adevărul Scripturii şi permite să pătrundă gândirea lor, şi influenţează acţiunile acestora”, a declarat McConnell.

„Există o dorinţă larg răspândită în rândul frecventatorilor de biserică de a-L satisface pe Isus, dar prea puţin interesaţi în a lupta zilnic cu ceea ce Îl satisface pe Isus. În loc ca Cristos să fie proeminent în vieţile oricărui frecventator de biserică, El adesea este doar preambulul vieţilor trăite în afara adevărului biblic.”

Alte rezultate din studiu au inclus 90% din respondenţi fiind de acord cu declaraţia „Doresc să Îl satisfac şi să Îl onorez pe Isus în tot ceea ce fac”, şi 59% sunt de acord cu declaraţia „De-a lungul zilei mă găsesc gândind la adevărurile biblice”.

Într-un interviu cu Baptist Press, preşedintele LifeWay Research, Ed Stetzer, a explicat importanţa studierii şi citirii scripturale „Cuvântul lui Dumnezeu este adevăr, aşa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că citirea şi studierea Bibliei sunt încă activităţile care au cel mai mare impact asupra creşterii în aceste atribuţii ale maturităţii spirituale”, a declarat Stetzer.

„Ca bază ce este, există încă numeroşi frecventatori de biserică ce nu citesc Biblia în mod regulat. Pur şi simplu nu vei creşte, dacă nu-L cunoşti pe Dumnezeu şi nu petreci timp cu Cuvântul Domnului.”

În timp ce studiul a notat micul procentaj al angajamentului regulat biblic din partea respondenţilor, a punctat, de asemenea, şase acţiuni care „impactează pozitiv” nivelul angajamentului biblic pe care un frecventator de biserică le împărtăşeşte.

Aceste acţiuni sunt mărturisirea fărădelegilor lui Dumnezeu, credinţa în Isus Cristos ca singura cale spre cer, urmarea lui Dumnezeu cu o responsabilitate care „ar putea fi costisitoare”, rugăciune cu privire la stările spirituale ale cunoştinţelor care nu sunt creştini, citirea unei cărţi privind creşterea spirituală, şi a fi mentorat de către „un creştin mai matur spiritual”.

Christian Today

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button