Editoriale

Rămas-bun, 2018!

Care a fost cel mai important lucru ce ți s-a întâmplat în acest an?

Sursă foto: Pinterest

La început de an ne punem dorințe. Ne facem planuri și ne gândim că avem multe pagini albe importante de scris cu bunătate, cu credință, cu idealuri împlinite. Ne gândim că Noul An va fi anul în care ne vom apropia mai mult de Dumnezeu și vom stărui în voia Lui. Undeva pe parcursul anului ceva se pierde. Uităm ce ne-am propus. Uităm de la ce idee am plecat și hoinărim pe unde nu trebuie. Nu ne propunem să avem zile în care să nu facem nimic constructiv, zile în care să nu ne rugăm, să nu mulțumim sau zile în care să ni se pară că trăim degeaba. Și totuși, undeva pe parcursul anului ni se întâmplă.

Poate că 2018 nu a fost anul ideal pentru tine. Sau poate că a fost. Pentru mine nu a fost ideal nici pe departe. Am dat peste uși închise atunci când doream să intru. Am avut parte de răspunsuri la rugăciuni precum: nu acum, mai așteaptă. Au fost zile în care am eșuat și s-au ținut în șir ca scaiul după mine. Și am avut parte de momente în care am zis: Doamne, știi ceva, eu renunț. Gata cu planul Tău cu tot, eu nu mai pot așa.

Da, 2018 a fost greu. Poate și pentru tine a fost la fel. Nu știu. Poate ai avut zile senine, zile în care ai reușit să faci ce ți-ai propus și să fii încrezător sau poate ai avut zile ezitante în care nu ai făcut nimic și ai rămas întristat și deznădăjduit.

Care a fost cel mai important lucru ce ți s-a întâmplat în acest an? Pentru mine a fost durerea. Da, poate părea ciudat. Dar prin toată durerea aceea, prin toate nopțile în care cerul părea departe, prin acele uși închise, prin acel „mai așteaptă” am învățat să mă apropii mai mult de Dumnezeu. Relația noastră a devenit mai strânsă. Și L-am cunoscut pe El într-un mod deosebit, însă prin durere.

Zilele acestea am tras linie. Am pus final acestui an și am zis gata, ce a fost, a fost. Dar din tot ce s-a întâmplat în 2018 nu am rămas cu eșecurile. Nu am rămas cu ușile închise. Nu am rămas nici cu acel  „mai așteaptă”, ci am rămas cu acest gând în minte și în inimă: Uau, ce mult ai investit, Doamne, în mine! Ce mult m-ai modelat. Ce mult m-ai adus mai aproape de Tine. 

Dragul meu cititor, oricine ai fi, oriunde te-ai afla, nu știu cum a fost acest an pentru tine. Nu știu ce vise ai pierdut sau pe care dintre ele ai reușit să le împlinești. Nu știu dacă a fost un an în care în viața ta a predominat bucuria sau durerea. Nu știu câte uși ți-au fost deschise și câte ți s-au trântit în față. Însă doresc ca acum, la final de an, în această ultima zi, să rămâi cu un singur gând. Din tot ce ai trăit, cu adevărat contează doar atât: implicarea lui Dumnezeu în viața ta, relația ta cu El, felul în care ai crescut spiritual anul acesta și modul în care Dumnezeu te-a folosit pentru cei din jurul tău, exact acolo unde ești. 

Dacă anul acesta se încheie și pentru tine și pentru mine, iar dacă prezența Lui ne-a însoțit și în zilele calde și în zilele reci, atunci putem să spunem: Până aici Dumnezeu ne-a ajutat! Iar dacă anul acesta te găsește fără Isus Hristos în inima ta, fără ca viața ta să fie pusă în slujba Lui, bucură-te, încă mai este loc la cruce. Dumnezeu încă te așteaptă cu brațele întinse să te întorci acasă.

Rămas-bun, 2018! 2019, cu ajutorul lui Dumnezeu, te așteptăm!

Un An Nou plin de har, de prezența lui Dumnezeu în viața ta, aceasta îți doresc!

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button