ExternePersecutiiStiri

Ştergerea creştinilor din Orientul Mijlociu

Creştinii din Orientul Mijlociu sunt atacaţi şi ucişi, în timp ce mii şi mii de oameni au fugit din patria lor, în speranţa că vor găsi un refugiu în ţările occidentale. De exemplu, în Iran, Garda Revoluţionară a preluat supravegherea bisericilor şi a arestat zeci de creştini convertiţi de la islam. În Kuweit, marele muftiu a spus mulţimii că este „necesară distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabia”. În Gaza, se presupune că creştinii au fost răpiţi şi forţaţi să se convertească la islam. Aceste cazuri sunt doar câteva dintre multele acte şi ameninţări ale persecuţiei din Orientul Mijlociu pe care The National Interesat le aduce la lumină în acest articol.

Secretarul de stat, Hillary Clinton, s-a exprimat uşor când a spus că creştinii copţi “sunt profund îngrijroraţi cu privire la viitorul şi ţara lor”. Iar cuvintele sale au capturat situaţia nu doar a copţilor din Egipt, ci şi a creştinilor afectaţi de panică din Orientul Mijlociu.

Desigur, persecuţia creştinilor nu este un lucru nou în Orientul Mijlociu. Însă vremurile sunt mai dure acum, cu creşterea guvernelor motivate de islam, care, în unele interpretări, nu oferă o socoteală egală cu alte religii. Şi în mijlocul tulburărilor în curs de desfăşurare, unele dintre aceste state regionale au impus represiuni asupra comunităţilor religioase nonislamice atunci când stabilitatea lor este ameninţată.

Luaţi exemplul Republicii Islamice Iran, unde există aproximativ 270,000 de creştini. Într-un raport din iunie, abia remarcat de către Campania Internaţională pentru Drepturile Omului din Iran, grupul a votat că “Organizaţia Inteligenţei Gărzii Revoluţionare a Iranului a preluat recent şi brusc supravegherea bisericilor din Iran, care anterior au fost supravegheate de către agenţi ai Ministerului de Informaţii şi ai Ministerului Culturii şi Orientării Islamice.”

Însă Iran nu este singura în astfel de călcări. În martie, autoritatea religioasă supremă din Arabia Saudită a solicitat în mod deschis un asemenea tratament al creştinilor.

Într-adevăr, Abdulaziz bin Abdullah al-Sheikh, marele muftiu al regatului Arabiei Saudite, a spus mulţimii că a era „necesară distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabia”. Mulţimea, trebuie precizat, a fost un grup de kuweitieni din cadrul legăturii  Al Qaeda-Renaşterea Societăţii Patrimoniale Islamice- care a fost desemnată de către Trezoreria SUA pentru activitatea sa privind finanţarea terorii.

Sub focul pentru intoleranţa din 2006, guvernul saudit a asigurat comunitatea internaţională că va permite ca libertatea religioasă să fie practicată de către credincioşii nonislamici. Aceasta a fost o trimitere către şiiţi şi către cele  4,4% din populaţia totală a Arabiei Saudite, care e formată din muncitori străini creştini care efectuează muncă manuală în condiţii dure la serviciu.

Cu toate acestea, autorităţile poliţieneşti religioase- mutaween- au percheziţionat în Jedda casa unui muncitor etiopian în luna decembrie, deoarece muncitorul ţinea un serviciu religios privat în postul Crăciunului. Potrivit grupurilor pentru drepturile omului şi Comisiei guvernului SUA privind Libertatea Religioasă Internaţională, 29 de femei şi şase bărbaţi au fost arestaţi, suferind bătăi şi agresiune sexuală. După mai mult de şapte luni de captivitate, autorităţile saudite i-au eliberat la începutul lunii august pe cei 35 de etiopieni creştini, deportând muncitorii înapoi în Etiopia.

Creştinii sunt, de asemenea, sub foc în mica enclavă palestiniană a Fâşiei Gaza, unde organizaţia teroristă Hamas a câştigat control. Rapoartele recente presupun că creştinii au fost convertiţi forţat la islam, fapt care a determinat proteste. Restrânsa comunitate creştină din Gaza, de 2500 , a acuzat, de asemenea, afiliatul Hamas- Asociaţia Oamenilor de Ştiinţă Palestinieni- şi pe preşedintele său, Salem Salama, o personalitate vârstnică Hamas, de strângerea părtinirii anticreştine.

Persecution.org

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button