Editoriale

Dumnezeu: Tatăl perfect

Un rege care nu credea în bunătatea lui Dumnezeu, avea un rob care, în toate circumstanţele, zicea: “Regele meu, nu fi descurajat, pentru că tot ceea ce face Dumnezeu e perfect, fără greşeală!”

Într-o zi, s-au dus la vânătoare şi, pe drum, un animal sălbatic l-a atacat pe rege. Robul său a reuşit să omoare animalul, dar nu a putut să îl apere pe maiestatea sa să nu-şi piardă un deget. Furios, şi fără să-şi arate mulţumirea pentru că a a fost salvat, nobilul a spus : “E bun Dumnezeu? Dacă ar fi fost bun, nu aş fi fost atacat şi nu mi-aş fi pierdut degetul.” Sclavul i-a răspuns: “Regele meu, în ciuda tuturor acestor lucruri, pot doar să-ţi spun că Dumnezeu este bun, şi El ştie “de ce” se întâmplă toate aceste lucruri. Ceea ce face Dumnezeu este perfect. El nu greşeşte niciodată!” Furios din pricina răspunsului, regele a ordonat ca robul său să fie arestat.

Mai târziu, s-a dus la o altă vânătoare şi a fost prins de nişte sălbatici care făceau sacrificii umane. La altar, gata de a-l sacrifica pe nobil, sălbaticii au văzut că victima nu avea unul dintre degete, aşa că a fost eliberat. După ei, el nu era întreg, ca să poată fi oferit zeilor.

La întoarcerea sa la palat, el a comandat eliberarea sclavului său, pe care l-a primit cu mare afecţiune. “Dragul meu, Dumnezeu chiar a fost bun cu mine! Aproape că am fost omorât de sălbatici, dar fiindcă mi-a lipsit un singur deget, mi s-a dat drumul! Dar am o întrebare: Dacă Dumnezeu este aşa de bun, de ce mi-a permis să te pun la închisoare?”

Sclavul i-a răspuns: “Regele meu, dacă aş fi mers cu tine la această vânătoare, aş fi fost sacrificat în locul tău, pentru că mie nu-mi lipseşte niciun deget, de aceea, aminteşte-ţi că tot ceea ce face Dumnezeu este perfect. El nu greşeşte niciodată.”
————————————–
De multe ori şi noi ne plângem asupra vieţii şi a lucrurilor negative care ni se întâmplă, uitând că nimic nu e la întâmplare şi că toate au un scop. În fiecare dimineaţă, dedică-ţi ziua Domnului, nu te grăbi. Dumnezeu este Tatăl perfect.

Cere-I Domnului să-ţi inspire gândurile, să-ţi conducă acţiunile, şi să-ţi aline sentimentele. Şi nu-ţi fie frică. Dumnezeu nu Se înşală niciodată! Ştii de ce este acest mesaj pentru tine? Eu nu ştiu, dar Dumnezeu ştie, pentru că El nu face greşeli niciodată. El este Părintele perfect, şi El foloseşte oameni imperfecţi.

Calea lui Dumnezeu şi Cuvântul Său sunt perfecte, fără impurităţi. El este calea pentru toţi care se încred în El.

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button