Editoriale

Bogat… dar totuşi sărac!

Nu ştiu câte dintre persoanele care citesc următoarele rânduri se regăsesc sau se identifică cu cele ce urmează să scriu în următoarele rânduri. Pot fi două feluri de persoane: fie eşti bogat din punct de vedere pământesc, fie eşti bogat din punct de vedere spiritual.

Ȋn Luca 12, cu versetul 16 până la versetul 21, citim despre “Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina”. Ȋntr-o lume în care “criza economică” i-a afectat pe fiecare în parte, oamenii încearcă să-şi adune cât mai multe avuţii, câţi mai mulţi bani pentru trupul acesta pământesc, care într-o zi va putrezi în ţărâna pământului (pentru că din ţărână am fost făcuţi, în ţărâna pământului ne vom întoarce), însă atenţie, trupul merge în pământ şi acolo va rămâne, însă sufletul va rămâne veşnic şi va merge acolo unde tu i-ai pregătit locul de pe acest pământ: fie Ȋmpărăţia lui Dumnezeu, fie chinul veşnic.

Din ce în ce mai mulţi oameni se frământă pentru ziua de mâine, şi de Dumnezeu au uitat demult. Pentru ei, Dumnezeu este un oarecare om (sau mai degrabă o legendă ori o poveste), un om îmbătrânit de zile, care stă acolo în ceruri şi din când în când îşi mai aduce aminte de omenire. Vreau să vă spun, iubiţi prieteni, că Dumnezeul adevărat nu este pe pământ, în bani, avere şi comori pământeşti. Dumnezeul adevărat este în ceruri, un Dumnezeu viu care veghează peste fiecare în parte, şi dă fiecărui om şansa să trăiască aşa cum doreşte: fie liber în Hristos, fie sub robia păcatului.

Bogat… (pe pământ), dar totuşi sărac! (din punct de vedere spiritual), este egal cu zero în faţa lui Dumnezeu, dacă tu vrei să moşteneşti Ȋmpărăţia Lui. Banii, maşinile, casele şi toate comorile tale pământeşti nu te vor ajuta cu nimic în ziua judecăţii, când vei sta în faţa lui Dumnezeu pentru a da socoteală de faptele tale pământeşti. Ȋmpărăţia lui Dumnezeu nu se cumpără cu averi omeneşti. Nici chiar dacă ai avea întreaga lume cu tot ce cuprinde ea, nu este de ajuns pentru a cumpăra mântuirea. Mântuirea este un dar oferit la Golgota, şi oricine recunoaste pe Isus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu, capătă în dar iertarea de păcate şi mântuirea. Vei fi un om nou, un om transformat. Alege astăzi să fii un om bogat, dar nu pământeşte, un om bogat spiritual, un om care, în ziua când vei sta în faţa lui Dumnezeu, să capeţi cununa vieţii care ţi-a fost făgăduită, Ȋmpărăţia lui Dumnezeu!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button