ExterneStiri

Asistentele din New Jersey şi-ar putea pierde slujbele din cauză că refuză să asiste la avorturi

Douăsprezece asistente din New Jersey au intentat proces unui spital local al guvernului pentru că li s-a spus că îşi vor pierde slujbele dacă vor refuza să execute avorturi, relatează Agenţia Catolică de ştiri.

Cazul relevă dovada „unui atac sistematic asupra dreptului angajaţilor <<pentru-viaţă>> de a-şi face meseria fără a fi forţaţi să-şi încalce considerentele morale şi religioase”, a spus la CNA Matt Bowman, avocat pentru Fondul Alianţei Apărării.

În 31 octombrie, fondul apărării a intentat un proces în US District Court, în New Jersey, în favoarea celor douăsprezece asistente  care lucrează, la ora actuală, la Universitatea de Medicină şi Stomatologie din New Jersey.

După părerea lui Bowman, spitalul a violat legea federală şi pe cea de stat, cerându-le asistentelor să provoace avorturi împotriva conştiinţei lor, şi ameninţând să le ia slujbele dacă vor refuza.

Două dintre asistente – Lorna Mendoza şi Julita Ching- sunt programate să asiste la un avort vinerea aceasta, pe 4 noiembrie.

Bowman a spus că, cu toate că spitalul a realizat avorturi timp de mulţi ani, asistentele nu erau obligate să participe până recent, când spitalul a adoptat o nouă politică şi a pus-o pe una dintre surorile care fac avorturi în poziţia de supraveghetor.

În ciuda acordului iniţial al oficialilor spitalului de a se întâlni cu dintre 12 surori pentru a discuta problema,  spune Bowman, întâlnirea a fost anulată în ultimul minut, când asistentele au venit cu un avocat.

„ Noi îi cerem spitalului să înceteze imediat constrângerile ilegale”, spunea el, adăugând că spitalul ştie despre proces.

„Vom cere tribunalului să îi ordone spitalului să se supună legii şi să nu încalce credinţele clienţilor noştrii, şi vom cere curţii să determine spitalul să înapoieze milioanele de dolari pe care le primeşte din impozite, cu promisiunea că nu va forţa personalul sanitar să asiste la avorturi.”

Bowman a semnalat că Fondul Alianţei Apărării primeşte tot mai multe cazuri de la personalul pentru îngrijire medicală pro viaţă, care este forţat să asiste la avorturi şi la alte practici cu care nu sunt de acord, din considerente morale.

„Chiar dacă avem legi federale şi de stat în cărţi, care îi protejează, spitalul încalcă cu vulgaritate legea, într-un mod arogant”, spunea el.

Avocatul a spus că situaţia devine tot mai comună în Statele Unite, protejarea conştiinţei lucrătorilor medicali fiind tot mai neglijată.

„Acest caz arată că există o criză de mare amploare, în care enităţi- care primesc zeci şi chiar sute de milioane de dolari de la guvernul federal- nesocotesc încrederea publică prin forţarea personalului medical de a participa la avorturi, împotriva credinţei lor religioase.”

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button