Meditatii

Împotrivire faţă de păcat

„…potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale… împotriviţi-vă lui tari în credinţă…” 1 Petru 5: 8, 9

Un pictor a vrut să ilustreze într-o lucrare a sa cum merge omul la pierzare. El a reprezentat acolo diavolul care ţinea pe umăr o frânghie şi alerga cât putea de repede spre iad. La celălalt capăt al frânghiei, mai departe, era un om care ţinea cu amândouă mâinile frânghia şi parcă dorea să strige în gura mare să fie scăpat. Un grup de oameni asista la această scenă şi pe feţele şi gesturile lor se citea că spuneau: „Măi, omule, dacă vrei să scapi, lasă din mână frânghia.“

Înţelegeţi? Omul nu era legat cu nimic, ci el se ţinea de frânghie şi diavolul îl ducea la pierzare. Aşa se întâmplă cu fiecare din cei ce au apucat cu toată puterea lor frânghia păcatelor. Împotrivitorul şi duşmanul de moarte al oamenilor, diavolul, este asemenea unui leu care răcneşte, căutând pe cine să înghită. Oamenii nu au puterea în ei înşişi de a se opune lui, dar pe măsură ce se bizuie pe puterea dăruită de Mântuitorul, vor putea să se împotrivească acestui vrăjmaş de moarte. Cine se împotriveşte păcatului, se împotriveşte autorului său, diavolul. Singuri însă nu putem face nimic; dar cine stă lângă Mântuitorul va primi biruinţa Sa. La Hristos este scăparea noastră.

Preluat din Sămânţa Bună

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button