ExterneStiri

A pornit războiul împotriva Crăciunului

nasterea-domnuluiSe pare că pentru unii dintre americani iarna aceasta nu mai este sezonul voioşiei, al bunătăţii şi al tuturor celorlalte sentimente calde despre care se spune că definesc spiritul sărbătorilor de iarnă. Şi asta pentru că un grup de atei a încins o bătălie aprigă pentru a transforma Crăciunul într-o sărbătoare cu adevărat seculară. „Păstraţi voioşia! Renunţaţi la mit!” scrie mare pe o reclamă pusă de grupul Ateilor Americani în Times Square, din New York. Grupul de atei vrea astfel să transmită „adevăratul mesaj al sărbătorilor”, şi anume că „frumuseţea sezonului constă în dragoste, familie, prieteni şi nu are nicio legătură cu zeii anului trecut,” citează Huffington Post.

În reclamă cuvântul „voios” este însoţit de imaginea lui Moş Crăcium, în timp ce cuvântul „mit” este scris sub o imagine cu Isus. Conform directorului de comunicare al grupului, sărbătorile de iarnă sunt mult mai reuşite „fără bagajul religios de vină şi prejudecăţi”.

Mai mult decât atât, se pare că această campanie este de fapt una de susţinere faţă de „o mare parte din populaţia de creştini”, care de fapt sunt atei ce se simt „prinşi în religia familiei”. Aceştia, care „ştiu” că Dumnezeu e un mit, nu mai trebuie să mintă şi să se numească creştini pentru a se putea bucura de sărbători.

Grupul Ateilor Americani a făcut o tradiţie din a pune asemenea reclame în fiecare decembrie, ca parte a campaniei pe care criticii o descriu drept „complet iraţională”, „o cruciadă sub centură”. Anul trecut, mesajul reclamei era „37 de milioane de americani recunosc un mit când îl văd. Tu ce mituri vezi?”, însoţit de imaginile lui Isus, Moş Crăciun, Poseidon şi Satana. Citeşte ştirea întreagă pe >>>  www.radiosamariteanul.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Razboiul impotriva Craciunului l-a pornit acel descreierat [ insa inceputul nu l-a facut el ci…Amndamentul 2 din Constitutia SUA ] ce a masacrat acei copii nevinovati .Uciderea pruncilor ….chiar nu-ti spune nimic aceasta expresie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button