Cazuri UmanitareExterneStiri

Ajutoare de urgenţă pentru criza din Sahel

SCIAF oferă 100.000 de lire sterline ca răspuns pentru criza din Sahel.

Aproximativ 18 milioane de oameni suferă de foame în regiunea vest-africană, inclusiv 1,5 milioane de copii. 50.000 de lire sterline vor ajunge în Nigeria de Nord, unde 14.000 de oameni vor primi bani si vouchere pentru mâncare.

Alte 50.000 de lire vor asigura 25.000 de persoane din Senegal cu mâncare. Destinatarii includ femei însărcinate şi copii sub 5 ani.

Fondurile vor sprijini lucrarea care este coordonată, la nivel local, de agenţii-surori din Caritas Internaţional, reţeaua globală de ajutorare catolică şi organizaţii pentru dezvoltare.

Liderul SCIAF al Programelor Internaţionale, Lorraine Currie, a declarat: “Un amestec mortal de secetă, preţuri mari la mâncare, sărăcie extremă şi conflicte a lasat aproximativ 18 milioane de oameni din Sahel flămânzi.”

 “Aproximativ 1.5 milioane de copii suferă de foame. Multe familii sunt atât de sărace încât pur şi simplu nu-şi pot permite să cumpere deloc  mâncare.”

Pe lângă banii donaţi, fondurile vor fi folosite pentru a oferi seminţe rezistente la secetă, training şi împrumuturi mici astfel încât comunităţile să poată ajunge să se descurce singure din nou pe viitor.

 “Aceasta este o criză care se amplifică”, a continuat Currie. “Trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta, înainte de a vedea oamenii murind în numere mari.”

Pentru a face donaţii către SCIAF, vizitaţi www.sciaf.org.uk .

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button