Stiri

Planuri de restrictionare a avorturilor selective in China

Guvernul chinez a anuntat in luna august planuri de restrictionare a avorturilor selective, anunt primit cu scepticism  de catre cei din afara. Planul se va aplica pe o perioada de 10 ani pentru “a elimina discriminarea impotriva fetitelor” prin interzicerea folosirea “tehnicilor cu ultrasunete de identificare non-medicala a sexului”, relateaza publicatia Xinhua News.   Guvernul detine controlul populatiei in China de mai bine de 30 de ani prin politica “Un singur copil” care implica deopotriva avort si sterilizare. Politica a generat un dezechilibru intre sexe prin folosirea tehnologiei cu ultrasunete. Intr-o cultura care favorizeaza baietii, parintii aleg adesea avortul cand afla ca copilul lor nenascut este fetita. Infanticidul asupra fetitelor a fost si este cunoscut.

China limiteaza, in general, cuplurile din mediul urban la a avea un singur copil,  iar pentru cei din mediul rural la doi , daca primul copil al cuplului este fetita. Parintii de la oras pot avea un al doilea copil daca sotul si sotia sunt singuri la parinti.

Reggie Littlejohn, presedinte al organizatiei Women’s Rights Without Frontiers a carei coalitie combate avortul si sclavia sexuala din China, a afirmat pe blogul ei: “China a mai facut si in 2004  un anunt similar conform relatarillor BBC-ului doar pentru a observa inca odata dezechilibrul dintre sexe: la 117 baieti nascuti, 100 de fetite nascute. In 2011, erau 119 baieti nascuti la fiecare 100 de fetite.

“Fara sa gresesc”, a scris ea “politica Chinei “Un singur copil”este pusa in aplicare prin avort fortat, sterilizare fortata si infanticid. Femeile sunt scoase cu sila afara din casele lor, legate de mese si fortate sa avorteze copiii pe care ii doresc, chiar si in luna a 9-a de sarcina. Adeseori multe din aceste femei mor in timpul acestor proceduri violente. Politica “Un singur copil” este razboi impotriva femeilor.” In  fiecare an cel putin 13 milioane de avorturi au loc in China, raporteaza Comisia Nationala de Planificare Familiala a Populatiei, la aproximativ 20 de milioane de nasteri anuale.
Sursa: www.christiantelegraph.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button