Persecutii

Arizona: Pastor închis, amendat pentru biserica de casă

Un pastor din Arizona, ale cărui servicii de închinare de acasă şi studii biblice regulate adunau aproape 80 de oameni, a fost condamnat la 60 de zile de închisoare, ordonându-i-se să plătească o amendă de 12.180 dolari, oferindu-i-se şi trei ani de probaţiune, raportează Baptist Press.

Într-o decizie confirmată în apel, Curtea Superioară Zonală din Maricopa l-a găsit pe Michael Salman vinovat de încălcările codului de clădire 67. Salman susţine că actualul caz este despre libertatea religioasă.

Oficialii oraşului Phoenix au declarat că actualul caz se centrează pe respectarea legilor codului zonal şi de clădire, destinat la a proteja publicul. După ce i s-a ordonat să nu mai găzduiască mai mult de 12 închinători în casa lui, Salman a primit, în 2008, o autorizaţie de clădire pentru a ataşa casei sale o sală privată de joc de 2000 metri pătraţi, însă a început să utilizeze camera ca Biserica Comunităţii Creştine de Părtăşie Harvest, potrivit unei foi de drept postate pe site-ul oraşului. Utilizarea acesteia a încălcat autorizaţia de construcţie, care interzice orice uz al facilităţii decât o cameră privată de joc.

Cazul de instanţă al lui Michael Salan este despre „protecţia clădirii”, a citat oraşul. „Datorită traficului regulat intens din acest cartier rezidenţial liniştit, vecinii s-au plâns în mod repetat de adunările publice care au loc pe proprietatea sa. Din cauza plângerilor repetate, multiple, oraşul a investigat activitatea şi a descoperit numeroase încălcări ale codului de construcţie ce se referă, în primul rând, la standardele protecţiei.”

Salman a lansat o campanie pentru libertatea sa, cerând susţinere publică şi repezentare din partea avocatul libertăţii civile, John Whitehead, fondatorul Institutului Rutherford.

„Ce s-a întâmplat cu Michael Salman… ilustrează absurditatea oficialilor guvernamentali de urmărire penală a  persoanelor fizice pentru implicarea în activitate religioasă în proprietatea privată”, a declarat Whitehead într-un comunicat de presă. „Faptul că Michael Salman şi familia sa, şi prietenii nu se pot aduna în privat pentru a studia Biblia merge împotriva înfiinţării oricărui principiu al Statelor Unite ale Americii.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button