DocumentarePersecutii

Care este cea mai periculoasă ţară pentru creştini?

În multe ţări islamice, creştinii se confruntă cu persecuţia în mâinile radicalilor islamici. Nigeria este una dintre ţările în care credincioşii sunt ucişi pentru credinţa lor în Cristos. Nigeria este statul cel mai populat din Africa, cu 170 de milioane de oameni. În cadrul continentului, este primul producător de petrol. Nigeria este, de asemenea, cea mai periculoasă ţară pentru persecuţia creştinilor.

Anul trecut, peste 765 de biserici au fost distruse. La începutul acestei luni, 50 de creştini au fost arşi de vii în casa pastorului lor. Creştinii din Jos, Nigeria, au avut parte de peste 100 bombardamente ucigaşe trimise în oraşul lor, care i-au vizat.

Jerry Dykstra, din cadrul Open Doors SUA, care este un grup creştin de monitorizare a persecuţiei, a citat: “Nigeria devine cu adevărat noul câmp de ucideri pentru creştini. Sute de creştini au fost deja ucişi brutal- inclusiv copii şi femei- de către Boko Haram. La începutul acestei săptămâni, Boko Haram a anunţat că toţi creştinii trebuie să se convertească la islam sau ‘nu vor mai cunoaşte niciodată pacea’. Scopul lor este de a face întreaga Nigerie condusă şi dominată de către legea Sharia.”

Boko Haram este o violentă organizaţie teroristă jihadistă situată în nord-estul Nigeriei. Scopurilor lor sunt de a stabili legea islamică în întreaga Nigerie, de a înlocui influenţele occidentale şi de a elimina creştinii.

De ce credincioşilor din Newman, Georgia, le pasă de fraţii şi surorile noastre din Nigeria? În Nigeria, 55% din populaţie este creştină, iar 50% este musulmană. Există o majoritate de creştini în sudul Nigeriei, şi o majoritate de musulmani în nordul statului. Acestea sunt cele două mari religii din lume, iar Nigeria este aproape egal divizată.

Fiecare din acestei religii au culturi separate şi oarecum competitive. Observatorii trendului “sunt cu ochii pe Nigeria”, deoarece acest lucru ar putea oferi o sclipire viitoarei biserici, nivelelor de persecuţie şi relaţiilor creştino-musulmane.

Nigeria a fost menţionată ca fiind capitala Africii, iar viitorul creştinismului se odihneşte în Africa şi Asia de Est. Istoricul Lamin Sanneh, din cadrul Universităţii “Yale”, a citat că “creştinismul african nu a fost doar un fenomen exotic, curios într-o anumită parte a lumii, însă creştinismul african ar putea fi forma lucrurilor care vor veni”.

Credincioşii “de aici” nu pot ignora ceea ce Dumnezeu face “acolo”, în Nigeria, şi persecuţia pe care o îndură. Dacă creştinismul înseamnă pentru tine o slujbă, un pastor, o cântare, un loc pentru copii sau vizionarea lui Charles Stanley la televizor- pierzi misiunea globală a lui Dumnezeu- şi libertatea religioasă pe care mulţi creştini nu o au. În secolul precedent, mai mulţi credincioşi au fost omorâţi pentru credinţa lor decât în oricare alt secol- 200 de milioane.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button