BisericaPoliticSocial

„Primăvara arabă”, „o binecuvântare îmbinată” pentru creştini

Răsturnarea regimurilor opresive din „primăvara arabă” nu pot duce la un viitor mai strălucit pentru creştinii din lumea arabă şi Orientul Mijlociu. Steve Bell, şeful agenţiei de misiune Interserve, a declarat pentru Convenţia Keswick că creştinii erau incerţi în ceea ce priveşte viitorul, în cadrul trezirii „primăverii arabe”.

„Probabil este o binecuvântare îmbinată, căci regimurile represive au opresat, de asemenea, salafiştii extremiştri şi infractorii, care acum sunt puşi în diferite grade, asupra societăţii şi minorităţilor, cum ar fi comunităţile culturale creştine, care se simt în primejdie pe termen scurt”, a precizat dumnealui.

Un efect pozitiv în Egipt a fost o îmbunătăţire în relaţiile dintre biserici şi credinţe. „Dumnezeu este la lucru în Biserica egipteană, căci ortodocşii copţi şi evanghelicii- timp îndelungat divizaţi de către animozitatea istorică- s-au unit să se roage şi să postească pentru naţiune.”

Întorcându-şi atenţia asupra Siriei, unde mii de oameni au fost ucişi în răscoala în curs de desfăşurare, Bell a comentat: „Este o traumă că naţiunea trebuie să treacă prin aşa ceva, pentru a fi liberă.”

„UN trebuie să fie extrem de frustraţi în legătură cu actualele abstinenţe, iar asta arată adevăratele sale culori. A fost un regim brutal în ultimii şaizeci de ani, iar noi trebuie să continuăm să ne rugăm pentru aceştia.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button