ExterneStiri

Azerbaijan: Noi amendamente privind controlul literaturii religioase

Noile amendamente legislative aprobate de către Parlamentul din Azerbaijan specifică faptul că nu numai medicamentele, cărţile şi înregistrările, ci şi “literatura cu un scop religios (atât pe suport de hârtie, cât şi electronic), materiale audio şi video, bunuri şi produse, şi alte materiale informative cu o temă religioasă” solicită o “marcă de verificare” condusă de stat, înainte ca ele să fie vândute, raportează Forum 18 News Service.

Materialele religioase puse în vânzare, fără asemenea mărci de verificare, riscă amenzi şi confiscarea materialelor. Forum 18 News Service notează că literatura religioasă este deja supusă cenzurii prealabile obligatorii din partea Comisiei Statale pentru Muncă cu Organizaţiile Religioase, cu pedepse pentru cei care produc sau vând literatură religioasă fără permisiunea Comisiei Statale.

Literatura religioasă este vizată să înfrunte mai departe controlul paralel din partea Ministerului Fiscal din Azerbaijan. Literatura religioasă printată şi electronică, precum şi înregistrările, sunt identificate în mod specific în noile modificări legislative, alături de literatură, în general, şi medicamente, deoarece necesită “marcă de verificare” înainte de a fi vândute.

Deşi sunt facturate ca protecţie a consumatorului şi măsuri fiscale, specialiştii legislativi şi apărătorii drepturilor omului şi-au exprimat îngrijorarea către Forum 18 Service că adevăratul scop al tuturor măsurilor- cel puţin al celor legate de literatura religioasă- este de a uşura confiscarea literaturii religioase neaprobate şi de a face publicarea literaturii religioase mai dificilă. Amendamentele legislative aşteaptă aprobare din partea preşedintelui Ilham Aliev.

“Aceasta este ultima măsură de a restricţiona activitatea religioasă”, un membru al comunităţii religioase Baku- care a cerut să nu fie identificat- a declarat pentru Forum 18, la începutul lunii iulie.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button