BisericaExternePersecutiiRugaciuneStiri

Trei artişti convertiţi la creştinism au fost arestaţi în Iran

photo via www.
photo via www.vocir.org

Ofiţerii de securitate din Iran au percheziţionat casa lui Shahram Ghaedi, Heshmat Shafiei, și Emad Haghi, iar ca urmare aceştia au fost arestaţi pe data de 27/09/2014. Cei trei deţinuţi au fost apoi transferaţi la secţia de securitate din Dastgerd, Esfahan. Dl. Ghaedi este un actor creştin care a jucat rolul lui Isus în filmul Iranian “Filmul Isus”, raportează Mohabat News.

Sursele de informare au dezvăluit faptul că autorităţile au confiscate domnului Ghaedi o parte din bunurile sale, împreună cu cărţile sale şi calculatorul personal. De asemenea Ghaedi, a mai fost arestat de autorităţi în anul 2012 în luna februarie împreună cu Pastorul Hekmat Salimi şi mai mulţi membrii de la Biserica Sfântul Pavel din Esfahan. Pe atunci, Ghaedi a fost eliberat pe cauţiune după 70 de zile de detenţie. Cu toate acestea un tribunal islamic l-a condamnat la trei luni de închisoare pentru evanghelizare.

Ghaedi este un membru al Asociaţiei Tinerilor Plasticieni din Foolad Shahr-si şi a regizat o serie de piese de teatru, printre care şi “Filmul Isus”. De asemenea este cunoscut de către public pentru pelicula “Cina cea de taină”, un fiml care a fost popular publicului.

Precizând că aceste lucruri ar fi o ameninţare pentru islamici, autorităţile au început pedepse dure asupra creştinilor şi au înrăutăţit lucrurile.

Rugaţi-vă pentru creştinii care sunt în prigoană, şi pentru aceia care sunt arestaţi şi torturaţi pentru credinţa în Isus. Ȋncă avem libertate să facem acest lucru: “Să ne rugăm!”

Informaţii preluate de pe www.christiantelegraph.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button