Articole

Pocăinţa

„Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…” Faptele Apostolilor 17:30-31.

Pocăinţa este o poruncă dumnezeiască ce te priveşte şi pe tine! Dacă vrei cu adevărat  să fii creştin, ascultă-L pe Domnul, nu pe mine. El îţi cere să te pocăieşti: „Pocăiţi-vă şi credeţi!” (Marcu 1:15). Pocăinţa schimbă întreaga gândire cu privire la Dumnezeu, cu privire la păcat şi cu privire la veşnicie… de aceea trebuie să căutăm de acum să trăim voia lui Dumnezeu (pe care, desigur, o găsim în Biblie- dacă o citim), să ne fie scârbă de păcat, să ne ferim de el, iar prin puterea Duhului Sfânt să căutăm să trăim cu toată curăţia.

Ei bine, dacă te hotărăşti să faci, totuşi, acest pas s-ar putea să fii batjocorit, să ţi se spună ca şi tu te-ai rătăcit. Nu te speria, cu toţii trecem pe aici. Dar e bine, că în loc să nimereşti uşa cârciumei, o nimereşti pe cea a bisericii, iar în loc să înjuri de Dumnezeu, acum Îl lauzi. E bine. Domnul te rătăceşte de calea pierzării şi îţi îndreaptă paşii spre calea care duce la mântuire.

Aşadar, omule oricine ai fi tu… „Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?” (Romani 2:4)

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button