Articole

Creaţia ex nihilo

Creaţia este o „dovadă” a existenţei lui Dumnezeu: „Însuşirile nevăzute ale Lui… se văd lămurit, de la facerea lumii” (Romani 1:20). Puneţi în contrast afirmaţia aceasta cu concepţia despre lume şi viaţă a păcătosului care este răsturnată şi necredibilă. Filosofia raţionalistă declară raţiunea umană despre autoritatea finală, în vreme ce scepticismul afirmă că adevărul este inaccesibil. Aceasta înseamnă că aceia care neagă existenţa şi inteligenţa lui Dumnezeu se autoînşală şi, din motive cunoscute de ei, refuză să admită că Dumnezeu este Dumnezeu. Privind în jur la frumuseţea naturii şi la splendoarea cerului, vedem lucrarea lui Dumnezeu; psalmistul a recunoscut: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui” (Psalmul 19:1). Revelaţia generală (creaţia) reprezintă o dovadă atât de clară a existenţei lui Dumnezeu, care, potrivit Bibliei, face să rămânem lipsiţi de orice scuză (Romani 1:20).

Am pus întrebarea următoare: „Au ateii şi agnosticii suficientă cunoaştere a adevărului pentru a fi consideraţi vinovaţi de păcătuire împotriva luminii?” şi am răspuns astfel: „Da, pentru că „s-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit” (Romani 1:22).

Cartea Evrei consemnează una dintre cele mai clare afirmaţii despre crearea supranaturală: „Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd” (Evrei 11:3).

Atunci când Dumnezeu a creat materia din nimic (ex nihilo), n-a apelat la magie. S-ar putea ca supranaturalul să fie misterios, însă crearea în şase zile n-a reprezentat un fel de truc sau iluzie, ci lucrarea planificată şi atotputernică a lui Dumnezeu. El a creat un univers cu legi şi sisteme pe care cosmologii, fizicienii şu alţii le pot descoperi, explora şi de la care pot învăţa. Big Bangul este de domeniul ştiinţifico-fantastic; creaţioniştii nu se tem de cercetarea ştiinţifică prin care se investighează fizica din cosmos. Creştinii protestează faţă de religia deghizată în ştiinţă de către ateii care nu pretind nicio religie, şi totuşi propagă teorii neştiinţifice cu dogma fundamentaliştilor radicali.

„Stăpâne, Doamne (Tu)…ai făcut cerul, pământul, marea şi tot ce este în ele!” Fapte 4:24

Darwin şi darwinismul, Ian McNaughton & Paul Taylor

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button