Articole

Nevinovăţia şi iertarea lui Pedro

Pedro era un băiat energic, care îi făcea multe probleme profesoarei la clasă. El mâzgălea unele dintre paginile curate ale caietului cu exerciţii, îngreunându-i profesoarei corectarea lucrării lui. Veni însă ziua pentru „Casa Deschisă” când profesoara a expus lucrările elevilor, ca părinţii lor să le vadă. În acea seară Pedro s-a dus cu părinţii săi în vizită la şcoală. Când au ajuns la sala lui de clasă, lui îi era aproape teamă să intre. Părinţii lui au intrat înainte, iar el asculta neliniştit în timp ce profesoara stătea de vorbă cu ei. În cele din urmă, când nu a mai putut rezista, a intrat în sală şi a privit la ce era expus.
Ce dezastru făcuse el în caietul de exerciţii! Avea groaznice sentimente de nevinovăţie şi ruşine. Însă, când s-a uitat la caietul lui descoperi că el conţinea numai pagini bune. Cele mâzgălite nu mai erau. După ce părinţii lui au plecat, a întrebat-o pe profesoară, care era o creştină evlavioasă, ce se întâmplase. Ea a răspuns: „Pentru că te iubesc şi vreau să te ajut, am tăiat paginile murdărite. Eu vreau să-mi amintesc de tine ca şi cum niciodată n-ai fi făcut vreo greşeală sau ceva incorect.”

Băiatul a fost foarte impresionat de iubirea profesoarei, care i-a schimbat complet viaţa. Această relatare ne oferă o frumoasă imagine a dragostei lui Dumnezeu, care iartă oamenii şi îi tratează ca şi când n-ar fi păcătuit niciodată.

Viu în Hristos: Un studiu despre mântuire, David D. Duncan

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button