Cazuri UmanitareStiri

Video: 3 bătrâni au primit lemne de foc pentru toată iarna

ajuta un batranSlujire Crestina multumeste tuturor sponsorilor care au contribuit la ajutorarea cu lemne de foc a trei batrani singuri si neputinciosi din judetul Arad si Hunedoara. In fiecare an acesti batrani si multi altii sunt in atentia noastra, oferindu-le ajutor atat in alimente cat si in lemne de foc. Cazurile celor trei batrani din video-ul de mai jos sunt mai speciale. Cei trei batrani sunt singuri, neputinciosi si au pensii foarte mici. De cele mai multe ori nu se pot descurca singuri, de aceea au nevoie de ajutorul nostru. In iarna aceasta au primit din partea noastra cu ajutorul dvs, lemne de foc, care le vor ajunge pana la terminarea iernii. In acelasi timp, cei trei batrani sunt in atentia noastra permanenta, asociatia noastra avand voluntari, oameni de legatura in aceste zone, iar ori de cate ori este nevoie noi intervenim prin ei. De cele mai multe ori, aceste interventii nu sunt filmate si nu sunt mediatizate in mediul online. Va prezentam pe scurt istoria celor trei batrani.

1. Baba Lucretia cum ii spunem noi, a cumparat in urma cu cativa ani o casa impreuna cu sotul ei. Din pacate, amandoi fiind fara educatie scolara, au facut doar o intelegere de mana cu fostii proprietari. Au locuit in acesta casa cativa zeci de ani, pana in urma cu aproximativ 10 ani cand fiica fostilor proprietari a venit la ei, le-a cerut sa vada documentul scris de mana de vanzare-cumparare, l-a rupt in fata lor, i-a dat in judecata si i-a scos cu jandarmii din casa lor. Asociatia noastra i-a gasit pe cei doi soti distrusi psihic de necaz, locuind intr-o fost scoala, in conditii insalubre. Acolo noi le-am zugravit camera, le-am cumparat o soba de foc, an de an le cumparam lemnele de foc si veneam de cateva ori pe an cu alimente. Intre timp sotul a murit, iar doamna Lucretia acum este singura, locuind in fosta scoala din sat.

2. Domnul Ghergar, este un batranel simpatic din Vidra, jud. Arad. In urma cu cativa ani fosta casa s-a prabusit sub greutatea zapezii. Oamenii din sat i-au ajutat sa isi reconstruisca o mica locuinta, iar asociatia noastra a terminat interitorul locuintei in 2007, pentru a avea condiitii decente de locuit. De atunci domnul Ghergar impreuna cu sotia sa au fost in atentia noastra in fiecare an cu alimente si lemne de foc. In decembrie 2012 sotia a murit. In iarna aceasta a primit din nou lemne de foc din parte noastra.

3. Doamne Ecaterina este singura si locuieste in Vulcan, jud. Hunedoara. Nu are pensie, si este in varsta de 82 de ani. Conditiile in care locuieste sunt mai mult decat insalubre. Primeste in fiecare an lemne de foc si alimente din partea noastra. Anul trecut doamna Ecaterina a primit din partea noastra o soba de foc.

Cei trei batrani prezentati mai sus au primit din partea noastra cu ajutorul dvs lemne de foc pentru aceasta iarna. Asociatia Speranta pentru Romania va multumeste pentru donatiile si sprijinul dvs pentru acesti batrani.

Cu respect
Slujire Crestina
www.slujirecrestina.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button