Articole

Dumnezeu creează o nouă făptură: naşterea din nou

Rani Chowdhury simţea o mare foame şi nevoie în inima ei! „Poate că nu am religia potrivită”, se gândea ea, aşa că a trecut de la hinduism la alt sistem religios. Nici acesta nu a fost soluţia, aşa că s-a dus să cumpere o altă religie, întocmai cum o femeie ar căuta să facă negoţ la piaţă. Nimic nu i-a adus pace. Apoi a auzit despre religia creştină. „Mă voi pocăi de păcatele mele”, spunea ea, „voi face botezul acesta despre care am auzit şi aceasta va şterge păcatele mele.” Totuşi, chiar dacă a fost botezată şi s-a străduit să trăiască o viaţă corectă, ea ştia că ceva încă mai lipsea. Ea şi-a dat seama că schimbase doar un sistem religios cu altul. Era ca o persoană cu haina murdară care trece dintr-o cameră în alta. Ea rămânea îmbrăcată tot în haina murdară. Schimbarea camerelor nu a făcut-o curată. Problema era că ea nu experimentase niciodată naşterea din nou. Ea primise creştinismul, dar nu pe Hristosul creştinismului.

Deoarece era sinceră în căutarea adevărului, Duhul Sfânt i-a luminat mintea. Acum ea s-a văzut nu doar ca o persoană care avea nevoie de o religie, ci ca un păcătos pierdut care avea nevoie de un Mântuitor. Ea a răspuns chemării Duhului, şi-a pus încrederea în Isus, şi-a dedicat Lui viaţa pe deplin şi L-a recunoscut pe El ca Mântuitor şi Domn al ei. În acel moment ea L-a cunoscut pe Hristos în mod personal. Ea a fost născută din nou; nu doar convertită, ci înnoită. Ea a primit o natură nouă, iar viaţa ei a fost cu adevărat schimbată.

Viu în Hristos: Un studiu despre mântuire, David D. Duncan

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button