ExterneSocialStiri

Evanghelicii condamnă avortul forţat al bebeluşului din China

Alianţa Evanghelică Mondială (WEA) şi-a exprimat indignarea faţă de avortul forţat al unui făt, în luna a şaptea de sarcină, în Shaanxi, China.

 Cazul a ieşit la lumină după ce o poză care arăta cadavrul unui copil avortat situat lângă mama acestuia, în vârstă de 23 de ani, Feng Jianmei, a fost viral.

 Imaginea a fost răspândită, de asemenea, în mass-media, de către grupurile drepturilor omului care au condamnat autorităţile chineze pentru forţarea doamnei Feng de a avorta copilul din cauza faptului că dumneaei şi soţul său aveau deja o fiică în vârstă de şase ani.

 China are politica de un singur copil, însă cuplul a fost scutit, fiind fermieri, şi, prin urmare, au dreptul, în conformitate cu politica, de a avea un al doilea copil, cu permisiunea biroului local de Planificare Familială din Ankang, provincia Shaanxi.

 Biroul local a declarat că doamna Feng putea păstra copilul dacă plătea 40.000 yuani (4.000 lire sterline), dar familia nu a putut strânge banii, aşa că autorităţile au luat-o pe femeie la spital şi i-au oferit fătului o injecţie letală pe data de 2 iunie.

 WEA a afirmat într-o declaraţie: “Fiind conştienţi că există evenimente similare în ţară, WEA face apel respectuos guvernului chinez de a se asigura că acest fel de incidente tragice sunt împiedicate de a se întâmpla în viitor.”

 “WEA îşi exprimă condoleanţe sincere familiei şi cere ca comunitatea WEA să se roage pentru membrii familiei în astfel de momente de durere.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button