Meditatii

Proclamaţia libertăţii

“Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.” (Ioan 8:36)

Statele Unite sărbătoreşte anual ziua de 1 iunie – Ziua Emancipării. Aceasta constituie aniversarea eliberării din sclavie a persoanelor de culoare din statul Texas. Generalul Granger şi regimental lui din trupele Uniunii au sosit pe data de 19 iunie 1865 ca să anunţe în mod oficial sfârşitul sclaviei şi egalitatea în drepturi dintre foştii stăpâni şi sclavii lor. A fost un timp de bucurie pentru persoanele de culoare, deoarece realitatea libertăţii lor a fost înţeleasă.

Fascinant a fost faptul că preşedintele Lincoln semnase deja Proclamaţia de Emancipare cu doi ani şi jumătate mai înainte de evenimentul acesta. Din punct de vedere legal, sclavii din Texas au fost liberi în toată perioada aceea. Legenda spune că stăpânii de sclavi au păstrat în mod intenţionat secret informaţia aceasta, departe de urechile sclavilor, într-un efort de a amâna eliberarea lor şi de a profita de pe urma muncii lor gratuite. Sclavii erau liberi din punct de vedere legal, dar ei nu ştiau!

Domnul Isus Hristos a semnat pentru noi “Proclamaţia de Emancipare” spiritual când Şi-a dat viaţa ca jertfă pentru păcat şi a înviat din morţi trei zile mai târziu. Diavolul este conştient că puterea lui a fost înfrântă. Obiectivul lui, în timpul care a mai rămas, este să orbească ochii oamenilor, ca să nu vadă realitatea aceasta. El va încerca să convingă omenirea necredincioasă ca nu are niciun motiv să se teamă. Diavolul va încerca să le distragă atenţia de la Evanghelie celor ce Ȋl caută pe Dumnezeu. El va încerca să atenueze foamea lor spirituală, oferindu-le în schimb o religie goală şi fapte bune.

Alătură-te astăzi regimentului trimis din ceruri, care vesteşte lumii că Isus le-a dăruit libertate completă şi veşnică. Ȋmpărtăşeşte Vestea Bună ca ei să-şi lase lanţurile deoparte şi să se bucure de libertate. Voia lui Dumnezeu este ca toţi oamenii să fie mântuiţi.

Ryan Martin – Arthur, ON

Cea mai mare libertate în lumea aceasta este de a-L sluji pe Eliberator.

Preluat din revista “Lângă ape de odihnă”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button