ExterneStiri

MAF: Noi utilizări ale aerobazei RDC de combatere a malariei

Ȋn Bunia, Republica Democratică Congo, Mission Aviation Fellowship (MAF) şi-a inaugurat recent o pistă de aterizare pentru avioanele care aprovizionează zonele îndepărtate din Republica Democratică Congo (RDC), cu medicamente necesare care ajută la indepărtarea malariei, dar şi medicamente pentru diferite boli din zonele respective.

„Prima aterizare pe pista din Zobia a avut loc în data de 9 iunie 2012, iar marţi, 12 iunie, am efectuat mai multe zboruri  pentru livrarea a 1 300 kg de provizii”, a declarat Jon Cadd, pilot-şef MAF în estul RDC.

„Avionul Cessna 206 a fost încărcat cu medicamente voluminoase şi alte echipamente medicale necesare oamenilor din zonele acestea”, a mai declarat Jon Cadd.

Mission Aviation Fellowship este o organizaţie creştină care foloseşte domeniul aviaţiei şi alte tehnologii pentru a susţine 1500 de biserici din RDC cu medicamente, şi organizarea reliefului de lucru în zone izolate. Cu o flotă de 142 avioane Bush, MAF ajunge în regiunile cele mai dificile din 32 de ţări.
Potrivit Cadd, satele din nordul RDC au fost grav afectate de malarie în acest an. Clinica medicală în Zobia este slabă şi nu poate trata în mod eficient toţi pacienţii care sunt bolnavi.

Pista de aterizare din Zobia a fost făcută cu ajutorul sătenilor care, cu ajutorul uneltelor manuale, au îndepărtat copacii, arbuştii şi iarba pentru ca pista să fie construită în condiţii de siguranţă.

„Ni s-a spus că mulţi oameni au murit din cauza lipsei de tratament pentru malarie, şi întreaga comunitate a fost în sărbătoare atunci când micul avion şi-a făcut apariţia pe pista din Zobia”, a spus Jon Cadd. „Oamenii din sat au arătat un spor extraordinar de mare atunci când au lucrat la acest proiect. Căile prin pădure nu sunt suficient de mari pentru a găzdui o maşină, iar, până la pista din Zobia, oamenii vin cu motocicletele sau pe jos”, a mai spus Cadd.

Malaria este principala cauză de deces în RDC. Potrivit MSF (Médecins Sans Frontières), în RDC a existat o creştere de 250 % în cazurile privind malaria începând cu anul 2009 şi cu o creştere exagerată în anul 2012. Malnutriţia şi lipsa soluţiilor pentru ţânţari au contribuit la creşterea malariei în aceste zone.

Ȋn RDC, anual se înregistrează un număr de 180 000 de copii sub vârsta de 5 ani care mor din cauza malariei, şi din cauza lipsei de tratamente pentru această boală.
MAF continuă misiunea sa de salvare a oamenilor prin donarea de medicamente şi alimente în zonele neajutorate ale zonelor din RDC.

Cu o vechime de peste 50 de ani de când MAF a pus bazele sale în Bunia, Kinshasa şi Lubumbashi, misiunea îşi continuă operaţiunile de salvare a oamenilor bolnavi de malarie.
Rugaţi-vă pentru MAF (Mission Aviation Fellowship), ca Dumnezeu să le dea izbândă în tot ceea ce fac pentru ajutorarea oamenilor.

De asemenea, poţi ajuta această misiune printr-o mică donaţie. Detalii pentru donaţie, puteţi afla aici: https://www.maf.org/donate

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button