Articole

Documentar: Familia Creştină – concluzii

Dacă am fost atenți, toate cele arătate în documentarele trecute, toate au o singură temă, şi aceasta este supunerea faţă de Domnul. Supunerea în Domnul aduce armonie. Uitaţi ce se întamplă când supunerea faţă de Domnul este practicată în familia crestină:

Soția este supusă soțului “ca Domnului”, iar soțul își iubește soția “cum a iubit Cristos Biserica”.

Copiii ascultă de părinți “în Domnul”, iar părinții cresc copiii “în mustrarea și învățătura Domnului”.

Robii ascultă de stăpâni “ca de Cristos”, iar stăpânii tratează bine slujitorii “știind că stăpânul lor și al vostru este în ceruri”.

Toate acestea sunt posibile prin Duhul lui Dumnezeu care locuiește în credincioși. (Romani 5:5  – “pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.”)

Prin puteri proprii astfel de legături sunt imposibile, însă depinzători de puterea lui Dumnezeu care este valabilă credinciosului, acestea devin realități: “pot totul în Cristos care mă întărește” (Coloseni 1:11 -”întăriți, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare, cu bucurie.”)

Domnul, deci, ne întărește și Domnul ne susține în acest mod de viață. (Psalm 84:5 – ”Ferice de cei ce-şi pun tăria în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea”; Psalm 118:14 – ”Domnul este tăria mea şi pricina laudelor mele; El m-a mântuit”.)

Domnul este tăria noastră. Familia a fost concepută de Dumnezeu, este întărită de Dumnezeu, susținută de Dumnezeu pentru a propaga principiile divine în lumea în care trăim. Dumnezeu dorește ca păcătoșii, prin nașterea din nou, să intre în familia Sa răscumpărată pentru a trăi o viață dumnezeiască pe pământ și veșnic cu Tatăl, în Împărăția Sa.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button