Devotionale

Bacalaureatul: Integritate sau compromitere

Sfârşitul anilor de liceu lasă în urma noastră o pată de durere, despărţire de cei cu care am plâns şi am râs împreună. Acum, la încrucişare de drumuri noi, parcă ne uităm cu greu în urmă, oftăm pentru ceea ce a fost cândva, însă, cu mult efort, ne mângâiem cu ideea că amintirile mai pot fi retrăite undeva în adâncul sufletului.

Acum se va scrie un nou capitol al vieţii noastre. Dar, totuşi, trecerea dintr-o etapă în alta are un punct de referinţă. În cazul firavului licean este vorba despre susţinerea examenelor de bacalaureat. Stare de emoţii, stres. Tânărul creştin, prin multitudinea stărilor date de noua experienţă ce îi stă în faţă, se confruntă cu o luptă interioară: alegerea între a se compromite sau a-şi păstra integritatea.

Stimat licean absolvent, nu lăsa ca ispita de moment să-ţi pervertească sufletul atât de mult preţuit de Creatorul tău! Lasă ca Dumnezeu să Se bucure stând în templul pe care tu ai hotărât că îl vei oferi ca jertfă Lui! Ţine-te de El strâns, în rugăciune, şi cere ca El să-ţi păzească sufletul de cădere! Cere sfinţire peste cugetul tău, mintea ta şi, nu în ultimul rând, peste ochii tăi!

Nu neglija studiile, însă bazează-te exclusiv pe înţelepciunea pe care numai El ţi-o poate da! Chiar dacă mulţi vor hotărî să-şi păteze sufletul cu păcat, tu fii o lumină care să strălucească puternic în bezna lumii!

Nu te compromite! Cinsteşte-L pe Dumnezeul tău prin examenele pe care le vei susţine! În felul acesta vei vedea cum binecuvântările Lui vor curge peste tine. Lasă-te inundat/ă de măreţia Lui şi umblă cu El de mână în necunoscut!

Alege să spui „nu” păcatului, atunci când toţi spun „da”!

Calul este pregătit pentru ziua bătăliei, dar biruinţa este a Domnului” (Proverbe 21:31).

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button