Studii/Cercetari

Studiu: Unul din trei creştini este un „creştin lumesc”

Un chestionar online început anul trecut, care examinează felul perseverent prin care creştinii trăiesc învăţăturile lui Isus Cristos, a dezvăluit o creştere a numărului de credincioşi care sunt “doar creştini cu numele”.

“Rezultatele sunt îngrijorătoare,  unul din trei creştini proclamaţi admit că rar trăiesc învăţăturile lui Isus Cristos”, a susţinut R. Brad White, fondator al  Schimbând faţa Creştinismului, care a creat testul. “Misiunea noastră este să inversăm stereotipurile negative creştine prin a ajuta creştinii să semene mai mult cu Isus Cristos. În felul acesta, scopul nostru este să lucrăm cu bisericile locale şi să ajutăm la transformarea acestor necreştini în creştini maturi spiritual care merg pe drum, şi să reprezentăm mai bine credinţa noastră în lume.”

Organizaţia nonprofit de educaţie creştină a dezvăluit săptămâna trecută rezultatele testului de autoevaluare anonimă, care întreabă creştinii despre felul în care ei acţionează în dilemele vieţii reale şi a încercat să determine dacă respondenţii erau “departe de Cristos”, “creştini lumeşti”, “un bun creştin” sau “creştin matur spiritual”. Început în 2011, rezultatele au indicat iniţial că unul din patru este etichetat ca fiind “creştin lumesc” sau “creştin cu numele” după felul în care organizaţia îi descrie, dar acum, ultimele rezultate arată că numărul a crescut de la 23.7% la 30.9%- sau aproape unul din trei sunt acum “creştini lumeşti”.

Mai mult de 1500 de oameni au răspuns chestionarului, care a început în septembrie 2011 şi a strâns rezultatele până în aprilie 2012. În alte trei categorii, doar 2,9% au fost plasaţi în categoria “departe de Cristos”, 38.5% au fost “buni creştini”, în timp ce 27.8% erau “creştini maturi spiritual”.

“O majoritate semnificativă de creştini perseverează în trăirea credinţei. Ca urmare a 27.8% de creştini maturi spiritual, 38.5% din creştini iau în serios credinţa lor şi se străduiesc zilnic să trăiască precum buni creştini. Da, totuşi suntem oameni. Ne poticnim. Cădem. Greşim. O dăm în bară. Aceşti creştini nu sunt perfecţi, dar se străduiesc să îşi practice credinţa constant. Aceşti creştini se află la extremitate şi sunt foarte aproape de a deveni maturi spiritual. Acest lucru este incredibil de promiţător pentru noi. Dar există, totuşi, un risc ca mulţi din ei să meargă pe altă cale”, a adăugat White.

Unele întrebări din chestionar au inclus: “Cât de des îţi citeşti Biblia şi ai timp de linişte cu Domnul?” şi “Cum ai fost transformat prin acceptarea lui Isus Cristos ca salvator al tău?”. Testul e disponibil aici pentru cei care doresc să îl completeze.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button