Studii/Cercetari

Studiu: Cercetătorii au stabilit data exactă a răstignirii lui Isus Cristos

Cercetătorii susţin că au descoperit data exactă în care Isus Cristos a fost crucificat, potrivit unui nou studiu geologic lansat într-un jurnal academic săptămâna aceasta.

Studiul geologic, publicat în revista “Geologie Internaţională”, sugerează că Cristos a fost crucificat vineri, 3 aprilie, în anul 33.

Anul crucificării lui Cristos a fost larg dezbătut în cercurile religioase şi ştiinţifice, dar geologii cred acum că punctele lor de cercetare duc către anul cel mai probabil în care Isus a fost pus pe cruce.

“Ziua şi data răstignirii sunt cunoscute cu un nivel echitabil de precizie. Dar anul a fost pus sub semnul întrebării, a declarat geologul Jefferson Williams pentru Discovery Channel News.

Pentru a descoperi data răstignirii, savanţii au studiat activitatea seismică din Marea Moartă, prin examinarea a trei nuclee din plaja baleară Ein Gedi, care se află la o distanţă de 13 mile faţă de Ierusalim.

Oamenii de ştiinţă au decis să se uite în istoria activităţii seismice din regiune, deoarece capitolul 27 din Evanghelia după Matei spune că s-a produs un cutremur.

“Isus a strigat iarăşi cu glas tare, şi Şi-a dat duhul. Şi îndată perdeauna dinlăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat”, citim în Matei 27: 50-51.

După analizarea activităţii seismice din regiune, împreună cu datele astronomice, savanţii au luat în considerare informaţiile din cele patru Evanghelii, şi au stabilit că cea mai bună îmbinare pentru data răstignirii ar putea fi vineri, 3 aprilie, anul 33.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button