Recenzii Carte

Duhul Sfânt. Suntem înflăcăraţi sau nu – recenzie carte

Duhul Sfânt. Suntem înflăcăraţi sau nuCartea Faptele apostolilor este o lectură mai interesantă decât orice roman modern. Are personaje clar definite – unele au roluri principale, altele roluri secundare. Cartea are acţiune, aventură, victorie şi tragedie. Scenele se schimbă, de la Ierusalim la Damasc, de la Antiohia la Roma, de la celule de închisoare la naufragii. Ne întâlnim cu vântul Duhului Sfânt şi cu apostoli necărturari care, plini de îndrăzneală, au făcut minuni nemaiauzite şi i-au uluit pe conducătorii acelor zile.

Cu toate acestea, aceşti mari apostoli nu au fost întotdeauna remarcabili şi nici nu s-au purtat întotdeauna cu nobleţe. Am fost surprins să descopăr, când am citit Marcu 16:8, că ucenicii, înainte de înălţarea lui Isus la cer, nu au crezut. Aceeaşi necredinţă se întâlneşte şi în Marcu 16:11. Apoi, peste două versete, în versetul 13, întâlnim aceleaşi trei cuvinte: nu au crezut. Din nou, în versetul 14: nu au crezut. Erau o şleahtă de necredincioşi!

Dar ceea ce mă uimeşte cel mai mult este faptul că, în versetul următor, versetul 15, Isus le-a spus acestor credincioşi temători şi lipsiţi de credinţă: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” Dacă aş fi fost acolo, daţi-mi voie să o spun, m-aş fi apropiat de Isus pe la spate şi I-aş fi şoptit la ureche: „Stăpâne, Doamne, nu ştii că ucenicii cărora tocmai le-ai dat Marea însărcinare sunt o şleahtă de necredincioşi? Nu vor fi niciodată în stare s-o facă.” Cred că Isus S-ar fi întors, şi-ar fi pus degetul pe buze şi mi-ar fi spus cu voce şoptită: „Bonnke, ceea ce tu nu ştii este că Eu am un secret.” Care era secretul? Ceva s-a întâmplat între versetul 14 şi versetul 20. În versetul 20, citim: „Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei şi întărea Cuvântul prin semnele care-i însoţeau. Amin.”

Ce s-a întâmplat între versetul 14 şi versetul 20? Din punct de vedere cronologic, au avut loc evenimentele din Faptele apostolilor, capitolul 2. Ucenicii au trecut de la slăbiciune la puterea de a face ceea ce Isus le poruncise să facă după înălţarea Lui la cer: „Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului” (Faptele apostolilor 1:8).

În acelaşi mod, şi noi putem lăsa în urmă slăbiciunea şi putem păşi către o putere nelimitată. Puterea este esenţa mărturiei creştine. Nu este un accesoriu al Evangheliei. Nu este claxonul de pe o bicicletă – este întreaga maşinărie! Nu există nicăieri nici cea mai mică aluzie că unii ucenici vor fi lipsiţi de putere. Ca s-o spunem direct, creştinismul ori este supranatural, ori nu este deloc. Am avut – şi încă avem – un Isus supranatural, cu o lucrare supranaturală, care a creat o Biserică supranaturală, cu o Evanghelie supranaturală şi o Biblie supranaturală. Eliminaţi miraculosul şi aţi eliminat viaţa creştinismului.

Biserica rămâne doar o societate cu valori etice sau un club de socializare când, de fapt, este menită să fie o reţea pentru transmiterea puterii lui Dumnezeu în această lume lipsită de putere. Tu şi cu mine suntem canalele puterii lui Dumnezeu în lume! Duhul Sfânt şi Evanghelia iubirii răscumpărătoare a lui Cristos sunt legate inseparabil în buchetul vieţii. Dacă vrem să vedem puterea lui Dumnezeu, atunci trebuie să ignorăm toate tehnicile, orice manipulare şi sugestie psihologică şi să predicăm Cuvântul! Iată unde este eliberată puterea lui Dumnezeu – chiar în Evanghelie. Eu nu scot câte un singur lucru din cufărul cu comori al lui Dumnezeu. Eu proclam întreaga Evanghelie, care conţine tot ceea ce noi, oamenii, avem nevoie: mântuire, iertare, pace vindecătoare, speranţă şi eliberare. Am pus pe hârtie câteva învăţături puternice despre Duhul Sfânt şi am adunat câteva „Puncte de putere” dinamice despre Duhul Sfânt (PUNCTE DE FOC). Doresc să îţi pun la încercare concepţiile despre Duhul Sfânt şi să te inspir să crezi în puterea uimitoare a Duhului din tine.

În interiorul tău există o putere dinamică ce poate să scoale morţii. Dumnezeu a pus-o la dispoziţia fiecărui credincios. Nu există nicio scuză pentru slăbiciunea în lupta cu păcatul sau răul. La urma urmei, putem totul în Cristos, care ne întăreşte (Filipeni 4:13).

Adevărul este că această carte rezumă secretele vieţii şi ale lucrării mele. Ştiu sigur că, dacă vei aplica aceste principii, ele vor avea acelaşi rezultat şi în viaţa ta. Mulţi oameni au fost botezaţi în Duhul Sfânt în timpul campaniilor noastre de evanghelizare şi, în mod regulat, suntem martorii manifestării puterii şi a iubirii lui Dumnezeu.

Ceea ce îmi doresc este să explic ce am înţeles din toate aceste evenimente. Autoritatea mea finală este întotdeauna Biblia. Desigur, experienţa m-a ajutat să înţeleg lucrurile Duhului dar, aşa cum a scris Petru, Dumnezeu „ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia” (2 Petru 1:3). Scriptura validează experienţa. Împărtăşind înţelegerea mea cu privire la lucrurile Duhului, încerc să arăt că toate concluziile mele vin din Cuvânt, iluminat fiind de ceea ce am văzut.

Comandă acum cartea pe: www.book-house.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button