Editoriale

Adevărul din spatele cortinei

“Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.” 1 Corinteni 13:1

De multe ori ni s-a întâmplat în viaţă ca în anumite momente să acţionăm cu omul din faţa cortinei, alteori să acţionăm cu omul din spatele cortinei. Vorbind despre dragostea care ne este descrisă în 1 Corinteni capitolul 13, Dumnezeu ne prezintă câteva calităţi pe care fiecare creştin ar trebui să le aibă în viaţa sa şi anume: îndelung răbdător, plin de bunătate, să nu fii mândru, să nu fii mânios, să nu te mânii, nu te gândeşti la rău şi multe altele pe care le găsim scrise în capitoul 13 din 1 Corinteni.

Cu toate acestea, DRAGOSTEA este mai presus de toate, mai presus de credinţă şi mai presus de nădejde. Ȋn adevăr, ce folos ar fi dacă eu aş vorbi unei persoane despre bunătatea şi dragostea lui Dumnezeu când în mine nu dăinuieşte dragostea?

Ȋn multe dintre situaţiile vieţii poate am pozat o imagine bună din faţa cortinei, însă omul cel adevărat din spatele cortinei este cu totul diferit, şi aceasta numai tu ca persoană cunoşti adevărul şi Dumnezeu la fel, care te cunoaşte întru totul.

Dacă în viaţa noastră de creştini vom încerca să ne folosim de această “cortină” care ne ajută în unele dintre situaţiile dificile sau mai puţin dificile ale vieţii, niciodată nu vom putea să ajungem la plinătatea dragostei pe care Dumnezeu a vrut să o investească în noi.

Cortina aceasta pe care o putem asocia cu păcatul din viaţa noastră, dragul meu, vreau să îţi spun că Îl împiedică pe Dumnezeu să lucreze la inima ta, Îl împiedică pe Dumnezeu să îţi modeleze viaţa şi să te conducă spre viaţa veşnică.

Dacă vrem cu adevărat să trăim după Scriptură, trebuie să ne rugăm Domnului să ne ajute să tragem cortina din faţa noastră şi să ieşim pe “scenă” la lumină.

Nu întârzia să faci acest lucru, mâine poate fi prea târziu!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button