Stiri

La mulţi ani, Israel!

14 Mai 2012- Aşa cum acum este momentul să spunem “La mulţi ani!” celui mai valoros prieten şi aliat al Americii în Orientul Mijlociu, să ne amintim, de asemenea, miracolul statului Israel, care nu numai că face parte din cele mai noi naţiuni de pe glob, dar şeste şi unul dintre cele mai vechi.

În urmă cu patru mii de ani, Dumnezeu a spus lui Avraam că el va fi tatăl unei mari naţiuni. A fost, totuşi, în epoca lui Moise şi a lui Iosua când sămânţa lui Avraam a crescut într-o naţiune. Mulţi rabini afirmă că Israelul antic a fost născut de la Paşte, când poporul evreu a fost eliberat după 400 de ani de robie egipteană. Apoi mulţimea celor două milioane de evrei a fost condusă spre Ţara Sfântă, în care au intrat, au cucerit şi au numit-o Israel.

Existenţa Israelului antic şi modern nu este altceva decât un miracol. Noi, cei care sărbătorim ziua Israelului, ştim că miracolele sunt acte divine ale Dumnezeului Atotputernic; Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov. Ar trebui să ne aducem aminte că Dumnezeul lui Israel a făcut multe minuni în numele poporului evreu, care au dus până la urmă la renaşterea acestui popor incredibil. Fiecare miracol divin a fost prezisă de către profeţi în Tora.

În primul rând, dispersarea poporului evreu în întreaga lume (Deuteronom 13:14-17). Această situaţie care i-a întâmpinat pe evrei a fost ceva ce Dumnezeu a făcut să nu se întâmple înainte.

În al doilea rând, supravieţuirea poporului evreu (Ezechiel 34:11-12). În perioada celor aproape 2000 de ani de greutăţi şi persecuţie, ei şi-au menţinut în mod miraculos identitatea lor evreiască şi speranţa de neşters că într-o bună zi se vor întoarce în ţara lor.

În al treilea rând, readunarea poporului evreu (Zaharia 8:7-8). Mişcarea sionistă a dus în mod miraculos câteva milioane de evrei împrăştiaţi înapoi în vechea lor patrie.

În al patrulea rând, restaurarea statului Israel (Ezechiel 37: 21-22). În 1948, poporul evreu  şi-a declarat independenţa, iar naţiunea Israelului a fost renăscută în propria lor veche patrie.

În al şaselea rând, prosperitatea poporului şi a naţiunii (Isaia 35: 1-6). Nu numai că a înflorit în mod miraculos agricultura, dar industria şi tehnologia au făcut statul Israel unul dintre cele mai prospere naţiuni ale lumii.

În şaptelea rând, răscumpărarea poporului evreu (Zaharia 14:1,4,9). Cu toate acestea, în viitor va veni Mesia, va înfrânge pe armatele de inamici ale luiIsrael, apoi va domni şi conduce o împărăţie la nivel mondial, cu capitala la Ierusalim.

Noi oferim Dumnezeului lui Israel toată lauda şi gloria pentru toate miracolele pe care El le-a făcut. Iar acum: “La mulţi ani, Israel!”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button