Devotionale

Lumina: De la întuneric la transformare

„Şi soarele, ca un mire, care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz: răsare la un capăt al cerurilor şi îşi isprăveşte drumul la celălalt capăt; nimic nu se ascunde de căldura lui” (Psalmul 19: 5-6).
Psalmistul David descrie într-un mod artistic începutul unei dimineţi, când măreţul astru zâmbeşte locuitorilor pământului prin strălucirea sa. Razele solare puternice îşi pun amprenta pe orice pată de pământ care, nu cu mult timp în urmă, fusese ascunsă. Această calitate extraordinară a strălucirii mă face să mă gândesc la felul suveran în care Dumnezeu vede dincolo de aparenţă.

Psalmistul David îşi deschidea sufletul sincer înaintea Domnului şi zicea: „Fă să strălucească Faţa Ta peste robul Tău şi învaţă-mă orânduirile Tale” (Psalmul 119: 135). Oare noi am putea să ne rugăm la fel? Dacă răspunsul este „da”, ţine cont de următorul lucru: strălucirea Feţei lui Dumnezeu în viaţa ta va pătrunde până în adâncul inimii tale şi va aduce la suprafaţă tot! Ştii ce înseamnă asta? Dumnezeu va începe curăţenia în viaţa ta, va analiza atent orice gând, comportament ascuns pe care ţii cu tot dinadinsul să le păstrezi discret în cufărul inimii. Cel mai extraordinar lucru este că El îţi dă onoarea de a arunca tu însuţi lucrurile murdare din inima ta la gunoi.

Nu-ţi fie teamă să rosteşti această rugăciune şi să-L rogi pe cel mai iscusit detectiv al Universului să te ajute la lustruirea interiorului inimii. Există persoane care evită această provocare, din pricină că păcatul din ei este atât de „preţios”, încât nu vor ca cineva să îndrăznească a le analiza viaţa, deoarece se mulţumesc cu stilul lor de viaţă. Dar ei nu ştiu că într-o zi vor regreta amarnic implicarea lui Dumnezeu în viaţa lor. Eşti pregătit ca El să aducă la lumină toată negura din tine? Într-adevăr, la început va fi puţin neplăcut, dar la urmă vei vedea că acea strălucire divină va rămâne în tine. Lasă lumina Lui să te copleşească! Lasă-te transformat într-o lumină, spre slava Măreţului Creator, Dumnezeu!

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button