Meditatii

Fă o diferenţă!

Ce este diferenţa? Conform DEX-ului, diferenţa este „ceea ce deosebeşte o fiinţă de alta, un lucru de altul; lipsă de asemănare; deosebire; nepotrivire”. Noi, ca fiinţe, suntem unici. Ne diferenţiem discret prin înfăţişare, greutate, înălţime, culoarea ochilor, zâmbet. Chiar şi din perspectivă laică, tocmai originalitatea este o calitate extraordinară a individului. Deci, în viaţa de credinţă, cu cât mai preţioasă trebuie să fie ea!

 A te diferenţia de cei din jur tocmai prin felul de a trăi este cea mai mare binecuvântare pe care o poţi avea. Proverbe 4:18 afirmă: „Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei.” Într-o societate în care valorile morale sunt expuse persecuţiei, o lume în care întunericul s-a instalat subtil, fii lumină! Lasă-ţi lumina credinţei să ardă voioasă şi aminteşte-ţi: schimbarea începe cu tine. Dacă doreşti să laşi în urmă istorie, spune NU păcatului atunci când toţi spun DA. Lasă ca cei din jur să vadă ceea ce porţi în tine: pe Cristos. Nu-L ascunde. Cu El de mână, poţi înfrunta uriaşii ce vor să te împiedice de la progresul de pe calea credinţei.

 Tocmai aici constă diferenţa: tu porţi în tine ceva ce ei nu au. Arată lumii că eşti copil de Dumnezeu. Chiar şi în momente când minoritatea e influenţată de majoritate. Atunci când preluăm stilul de viaţă al altora, doar pentru că e mai chic, la modă. Alege să trăieşti aşa cum Cristos te îndeamnă. Să te concentrezi pe dumnezeire şi să trăieşti ca şi cum ai fi gata să dai oricând socoteală de nădejdea care e în tine. Cu fermitate, conştient că deosebirea faţă de ceilalţi va aduce critică, batjocură din partea celor la care te aştepţi mai puţin. Apropiaţi, rude. Diferenţierea presupune sacrificiu. Eşti gata să te sacrifici pentru a ţine adevărul credinţei în picioare? Vrei să faci o diferenţă prin viaţa ta, pentru gloria Celui Preaînalt? Nu-ţi va părea rău!

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button