PoliticProiecteSocialStiri

Buletinul informativ al Alianţei Familiilor din România – 19 Aprilie 2011

O asociatie pentru familii adevarate si puternice 19 Aprilie 2011
Operatiunea „Aparati copiii de propaganda homosexuala.” Dupa cateva zile in care afisele de propaganda homosexuala au rezistat in orasele din tara, astazi au inceput sa fie date jos la Timisoara. La Bucuresti, cativa cetateni si-au exprimat dezacordul fata de aceasta propaganda… corectand afisul (link). La emisiunea Nasul de luni seara de la 10TV, la care a participat si AFR, una dintre concluziile participantilor a fost aceea ca aceasta propaganda este cu atat mai nerusinata cu cat se desfasoara in Postul Mare, inainte de sarbatoarea Pastilor.

Fara avorturi in Saptamana Mare. Medicii din Iasi si Neamt au hotarat sa suspende avorturile in Saptamana Mare, considerand ca interventia reprezinta ucidere si deci un pacat. Ei fac acest lucru in fiecare an. Apreciem decizia lor. In felul acesta sunt salvate vieti umane. Speram ca pasul urmator va fi ca ei sa inteleaga ca o fapta nu poate fi pacat doar o saptamana din an (link).

Dumnezeu in noua Constitutie ungara. Parlamentul ungar a adoptat luni noua constitutie a tarii in care exista referiri la Dumnezeu, crestinism si familie, cu 262 voturi pentru, 44 impotriva si o abtinere. „Am trait un moment istoric. Textul recunoaste crestinismul ca fundament al civilizatiei noastre, dar constitutia garanteaza libertatea morala”, a declarat presedintele parlamentului, Laszlo Kover, la finalul votului asupra textului care poarta amprenta premierului Viktor Orban (link).

Pericol pentru familie la Consiliul Europei. Un mare pericol pentru familie e in desfasurare la Consiliul Europei. Cele 47 de state membre se afla in stadiul final de negociere si formulare a Conventiei Europene pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor. Nimic rau in asta. Dar propusa conventie este extrem de radicala deoarece propune definitii ale sexului uman total diferite de sexual biologic uman. Sexul uman nu este definit in sensul uman sau antropologic ca masculin si/sau feminin, ci in termeni sociali. Sexul uman este definit ca “roluri construite social, comportamente, activitati si atributii pe care o societate oarecare le considera potrivite pentru femei si barbati.” Cu alte cuvinte, un barbat poate fi catalogat ca femeie si invers. Nu sexul dobandit la nastere defineste sexul persoanei, ci atributiile dobandite in viata privind rolurile sexuale. Implicatiile acestui act negandit si chiar criminal la adresa fiintei si speciei umane sunt in finite. Se deschide o poarta larga spre o tiranie a rolurilor umane, o competitie intre sexe, o dezradacinare a societatii bazate pe identitatea sexuala biologica. Ne indreptam spre o societate asexuala, adica lipsita de roluri sexuale. O societate in care rolurile masculine si feminine se vor amesteca si vor forma o societate unisex, in loc de una duala din punct de vedere sexual, asa cum a fost de la facerea lumii. O societate in care diferentele biologice vor deveni irelevante din toate punctele de vedere. Astfel, Conventia aceasta negandita va constitui inca un cui batut in sicriul pregatit Europei. Pana in prezent, instrumentele juridice internationale defineau sexul uman in doua moduri, asa cum sunt ele dobandite la nastere – masculin si feminin. Conventia inca nu a fost adoptata, dar urmeaza sa fie transferata si discutata in Consiliul de Ministri al Consiliului Europei in zilele urmatoare. Intrebare? Daca va fi adoptata aceasta Conventie, cum vor fi completat e certificatele de nastere in cele 47 de state membre ale Consiliului Europei? Vor elimina referinta la sexul copilului? (link)

CEDO – Adoptii Homosexuale. Recent, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a acceptat un caz care ar putea forta cele 47 de state membre ale Consiliului Europei sa permita adoptiile homosexuale. Cazul a fost inaintat de doua lesbiene franceze carora statul francez le-a respins cererea de adoptie a unui copil. Legea franceza ingaduie doar cuplurilor casatorite sa adopte si defineste casatoria ca fiind doar uniunea dintre un barbat si o femeie. Amintim ca Romania are legi identice, iar noul Cod Civil din Romania interzice, in mod explicit, adoptiile copiilor de catre cuplurile homosexuale. AFR a compus acest paragraf care apoi a fost inscris in Codul Civil (link).

Sarcina protejeaza sanatatea femeii. Acesta este concluzia unui studiu comentat recent in ziarul Lumina (link).

SUA – Ziua Nationala de Rugaciune. Saptamana trecuta, Ziua Nationala de Rugaciune a fost declarata constitutionala in SUA. Periodic ateii americani dau in judecata Casa Alba pentru ca anual proclama o zi din luna mai ca Ziua Nationala de Rugaciune. Aceasta traditie isi are originea in presedintia lui George Washington, primul presedinte american, si a continuat de atunci pana acum. Singura exceptie a facut-o presedintele Thomas Jefferson care nu a declarat o Zi Nationala de Rugaciune argumentand ca separarea Bisericii de Stat nu permite acest lucru. In 2010, un grup de atei americani au dat din nou Casa Alba in judecata invocand acelasi argument pentru sistarea acestei traditii multiseculare. Au pierdut. In linkul care vi-l recomandam gasiti decizia tribunalui de recurs din Chicago, Ill. Decizia a fost de 3-0 (link).

In linkul acesta gasiti interventia facuta la tribunal de crestinii americani printr-un memoriu inaintat de Family Research Council din Washington (link).

Va reamintin ca acum un an d-l Mircea Lubanovici, deputat PDL Colegiul 3 (diaspora din America de Nord si Australia), a initiat un proiect de lege in Parlament pentru demararea unei duminici din iunie ca Ziua Nationala de Rugacine in Romania.

Predarea homosexualitatii in scolile Californiei. Saptamana trecuta senatul californian a introdus un proiect de lege care daca va fi adoptat va impune predarea istoriei homosexualitatii in scolile publice californiene. Acum se vede si mai deslusit pericolul promovarii “nediscriminarii” impotriva homosexualilor. Nu e vorba doar de “nediscriminare.” E vorba de “indoctrinare” si promovarea unui prozelitism sexual destructiv. Nu cunoastem nici un alt grup social care sa fi mers atat de departe cu promovarea si indoctrinarea tinerei generatii. Emanciparea rasiala, de exemplu, nu a condus nicaieri la cursuri obligatorii privind relatiile intre rasele umane, bune sau rele (link).

Libertatea religioasa in Australia. Un tanar predicator australian a fost arestat si amendat cu $440 pentru ca a predicat in public trecatorilor prin centrul orasului Melbourne despre relevanta invataturilor lui Hristos pentru societatea contemporana (link).

Dalai Lama vorbeste impotriva homosexualitatii. Un eveniment neobisnuit s-a produs recent – liderul budistilor tibetani s-a pronuntat impotriva homosexualitatii. Ce e si mai neobisnuit insa este faptul ca a facut-o in Suedia, tara cea mai permisiva si prohomosexuala din Europa. In vizita acolo, liderul tibetan a afirmat ca homosexualitatea constituie un comportament sexual nepotrivit si ca organele genitalele umane trebuie folosite exclusiv pentru reproducerea umana. Evident, homosexualii si presa suedeza nu au fost prea incantati (link).

Impactul adulterului asupra copiilor. Va recomandam un comentariu, o mica recenzie asupra unei carti recente privind impactul adulterului asupra copiilor, atat minori cat si adulti. Impactul e devastant, atat asupra celor mici cat si celor mari. Inca o dovada ca monogamia e stilul de viata cel mai propice nu numai pentru fericirea personala, dar si a copiilor (link).

America e in urma Romaniei. Romania e inaintea Americii intr-o privinta – protejarea homosexualilor impotriva dscriminarii. Spre deosebire de Romania , in SUA nici macar la ora actuala nu exista o lege federala care sa interzica discriminarea impotriva homosexualilor la locul de munca. Iar la nivel de stat, doar 20 din cele 50 de state americane interzic un astfel de tip de discriminare. Saptamana trecuta insa, un proiect legislativ de protejare a homosexualilor la locul de munca a fost introdus in senatul american. Sansele lui de adoptare insa sunt nule. Sa stie oare americanii ceva ce noi nu stim? Guvernul Filat in Moldova lupta din greu sa impuna Moldovei legi similare, dar cu un continut mult mai radical. Sa stie d-l Filat oare ceva ce americanii nu stiu? Nu ar fi mai bine sa invete el din experienta americana si sa se domoleasca? (link)

Libertatea de constiinta si farmacistii. Farmacistii vand produse ale caror efect poate fi si intreruperea sarcinii, inclusiv contraceptive. Unii farmacisti refuza sa vanda astfel de produse pe motive de constiinta. Saptamana trecuta un tribunal din Illinois, SUA le-a dat castig de cauza, afirmand ca nu pot fi constransi sa vanda produse avortive atat timp cat refuzul le este bazat pe motive de constiinta (link).

3,5% dintre americani nu sunt heterosexuali. Masina propagandista homosexuala e mereu la lucru, de data asta in America. Saptamana trecuta, Institutul Williams din California a emis un studiu conform caruia 3,5 din populatia adulta a Americii ar fi neheterosexuala – adica homosexuala, bisexuala, asexuala, transsexuala sau neidentificata (link).

http://www.christianpost.com/news/ucla-study-only-35-percent-americans-are-gay-49780/ Avem convingerea ca si acest “studiu” va fi contrazis in timp. Acum 60 de ani un alt studiu, acela al zoologului Alfred Kinsey, afirma ca 10% din barbatii adulti americani sunt homosexuali. Dupa cum se vede, cu fiecare studiu, procentul scade, nu creste.

Sunuciderea asistata. Saptamana trecuta, statul american Idaho a adoptat o lege care interzice sinuciderea asistata (link).

Homosexualii pierd in Louisiana. Saptamana trecuta, cel de al doilea influent tribunal federal american, cel din New Orleans, a decis intr-o decizie plenara de 11 la 5, ca cuplurile homosexuale care adopta copii nu au dreptul sa obtina un certificat de nastere nou pentru copilul adoptat care sa reflecte ca copilul are doi tati in loc de parintii lui biologici (link).

Judecatorii care au respins cazul homosexualilor sunt reputati juristi crestini care frecventeaza biserici din Dallas, Houston si New Orleans. Gasim salutar rationamentul lor: “Casatoria, in comparatie cu concubinajul, constituie un cadru mai propice pentru cresterea copiilor, deoarece casatoria prezinta un cadru mai stabil de care copilul are nevoie pentru a se dezvolta normal.”

Homosexualii pierd in Rhode Island. Presiunile homosexualilor asupra parlamentarilor statului american Rhode Island de a legaliza casatoriile homosexuale au esuat saptamana trecuta. Luna trecuta au esuat in statul vecin, Maryland. Esecul se datoreaza, spun comentatorii, experientei crescande a lobbyistilor crestini in apararea valorilor crestine in spatiul public (link).

Islanda: Dezgustator si decadent. In unele state, vechimea democratiei nu e un indiciu al sanatatii ei. In Islanda, democratia a inceput sa miroasa urat. Un muzeu din aceasta tara expune in borcane, aidoma unor animale, organe genitale masculine. Poate nu ar trebui sa ne mire asemenea gesturi degenerate intr-o tara condusa de o lesbiana, tara care a finantat, printre altele, panourile josnice instalate de homosexuali, despre care vorbeam la inceputul buletinului nostru informativ (link).

Orientarea sexuala nu este innascuta

Cum se formeaza orientarea sexuala. Periodic intalnim in presa de duzina afirmatii potrivit carora orientarea sexuala ar fi innascuta si deci fixa, de neschimbat. Expresia orientare sexuala este folosita cel mai adesea cu referire la homosexuali si mai putin referitor la celelalte minoritati sexuale (zoofilii, gerontofilii, pedofilii, necrofilii sau alte persoane caracterizate din punct de vedere sexual prin acte sexuale savarsite altfel decat cu o fiinta umana de sex opus).

In cazul minoritatii sexuale a homosexualilor, exista o propaganda sustinuta pentru a convinge societatea ca pornirile lor sexuale ar fi innascute. In unele state din Occident, si minoritatea sexuala a pedofililor depune eforturi pentru legitimarea si normalizarea actelor lor sexuale.

Desi, din punct de vedere medical, practicarea actelor sexuale mentionate mai sus nu intra in definita clasica a unei boli, acest lucru nu inseamna ca sunt acte firesti speciei umane. Din punct de vedere psihologic, aceste acte intra in categoria deviatiilor de comportament si se pot corecta prin consiliere psihologica.

Alianta Familiilor din Romania a lansat acum mai multi ani proiectul „Speranta si vindecare pentru homosexuali” adresat acelor persoane care se confrunta cu atractii nedorite fata de acelasi sex. Proiectul SVPH a devenit in timp cea mai completa sursa de informare in limba romana pe problematica homosexualitatii. Cei interesati pot accesa gratuit aceste informatii pe internet la adresa www.homosexualitate.ro.

De-a lungul timpului numeroase persoane au scris pe adresa acestui proiect, solicitand ajutor pentru a-si schimba orientarea sexuala. Ajutorul oferit de AFR s-a concretizat prin suport emotional si sfaturi practice, precum si prin consiliere psihologica. Rezultatele obtinute si multumirile acestor persoane au reprezentat o motivatie pentru noi sa mergem mai departe.

Lesne de inteles, acest proiect a atras nemultumirea unor activisti care si-au simtit amenintata agenda de lucru intrucat proiectul nostru demonteaza mitul homosexualitatii innascute. Anume pe acest mit se bazeaza solicitarile activistilor homosexuali de a li se acorda drepturi suplimentare, pornind de la ideea ca „daca asa m-am nascut, nu ma poti invinui si trebuie sa-mi dai drepturi”. Stiinta si marturiile celor ce s-au schimbat afirma insa altceva.

Va invitam sa vizitati proiectul nostru online si sa il recomandati celor ce se confrunta cu asemenea atractii si au nevoie de ajutor.

Semnati Declaratia de la Timisoara

In vara lui 2010, AFR a lansat Declaratia de la Timisoara, un document de principii privind societatea romaneasca.

Declaratia este disponibila pe siteul AFR spre semnare si va fi folosita de acum incolo la fiecare alegeri, pentru a le transmite candidatilor si politicienilor valorile in care cred alegatorii carora le cer votul.

Despre noi
AFR este principala organizatie pro familie din Romania. Suntem o organizatie de lobby si informare si promovam o viziune pozitiva asupra vietii de familie.
În ce credem
Familia formata ca uniune intre un barbat si o femeie reprezinta mediul optim pentru functionarea sociala a omului si pentru dezvoltarea psiho-somatica a copiilor. Familia puternica este structura de baza a unei societati.
Date de contact

Str. Zmeica nr. 12, s. 4 Bucuresti

Tel 0745 783 125
Fax 0318 153 082
E-mail [email protected]

Cont Facebook

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button