Devotionale

Carieră şi slujire

Cred că mulţi dintre tinerii din ziua de azi se confruntă cu întrebarea: ce facultate să aleg? Care mi se potriveşte cel mai bine? Chiar e voia Domnului să aleg acel domeniu specific? Eh, toate aceste întrebări au fost abordate în întregime la Trainingul de Orientare Profesională, în cadrul Universităţii „Emanuel” Oradea. Da, şi azi există tineri care doresc să aleagă cu mare grijă drumul viitorului, neuitând să ia în calcul şi sfaturile Tatălui, voia Lui pentru o binecuvântare deplină. Printre aceşti tineri dornici de răspunsuri m-am aflat şi eu. În căutare de călăuzire, aprofundare a informaţiilor academice, împletite strâns cu slujirea mea pentru Dumnezeu.

 Evenimentul, organizat în perioada 19-21 aprilie, a oferit viitorilor studenţi oportunitatea de a rămâne un timp preţios în mijlocul campusului. Loc de găsire a răspunsurilor, de căutare intensă, a identificării unui anumit domeniu pe care să ni-l însuşim. Cele cinci sesiuni, care au inclus şi timp de laudă şi închinare şi rugăciune, au abordat subiectul viitoarei profesii pe care noi, viitorii studenţi, încercăm să ne-o definim individual. 

 Ca participant, pot spune cu convingere că această experienţă m-a ajutat să decid clar drumul pe care îl voi apuca. La seminarii au luat parte persoane care aveau dorinţa sinceră de a aprofunda anumite informaţii despre profesie şi slujire. Timpul petrecut cu actuali studenţi ai universităţii s-a dovedit a fi preţios. Informaţii preţioase. Sfaturi practice oferite cu multă căldură de acei care, în urmă cu un an, experimentaseră teama de a alege o facultate greşită, care poate i-ar fi afectat în viaţa de slujire.

 Pentru elevii care, din diferite motive, nu au putut participa la acest training, doresc să împărtăşesc cu voi câteva idei de bază ce au fost prezentate în cadrul seminariilor. Pornind de la Psalmul 32: „Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea…”, în primul rând trebuie dezvoltată o relaţie permanentă cu Domnul. Asta presupune timp de părtăşie, citire a Scripturii. Nu-ţi fie teamă să împărtăşeşti visele tale cu cei care îţi sunt aproape: prieteni, familie. Uneori Dumnezeu poate oferi călăuzire tocmai prin cei apropiaţi ţie. Dacă nu vei fi apreciat pentru alegerea pe care doreşti să o faci, nu descuraja. Continuă să-I ceri Domnului călăuzire în continuare. Răspunsul va veni cu siguranţă. Cântăreşte bine sfaturile celor dragi, iar apoi analizează-ţi preferinţele. Caută să vezi cum Îl poţi sluji pe Domnul prin alegerea ta! O chemare lăuntrică se confruntă cu teste, poate piedici sau descurajări, însă dacă simţi înlăuntrul tău că Domnul te cheamă într-un domeniu specific, rămâi ferm. Eşti pe drumul cel bun!

 Pentru a ajunge la un nivel înalt trebuie muncă. Mult efort. Eşti dispus să te sacrifici acum, ca în viitor să culegi un rod bogat, care să fie de folos pentru ceilalţi? Eşti pregătit să slujeşti? Vrei ca Dumnezeu să fie glorificat prin alegerea ta şi spre binecuvântarea altora? Atunci nu ezita să continui să ceri călăuzire. Deşi timpul este aparent scurt, totuşi o apropiere mai multă de Dumnezeu te va ajuta să zăreşti o mică parte din planul Lui pentru tine. Fii un diamant de mare preţ în mâna lui Dumnezeu. Lasă-te modelat(ă) de El. Eşti pe mâini bune. Nu-ţi va părea rău să constaţi în viitor că implicarea lui Dumnezeu, chiar şi în alegea unei facultăţi, va reprezenta o binecuvântare pentru tine.

 „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…”

 

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close