ArticoleEditoriale

Mii de răni

De atâtea ori Te răstignim şi Te biciuim cu fărădelegile noastre. Nepăsători şi cu un zâmbet şiret pe buzele noastre însetate de a vorbi de rău pe fraţii noştri, Te jignim. Tu, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, ai ales să mori pentru noi, cei care am format gloata care a strigat : Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Nu am rămas îngroziţi de chinul Tău şi nu am simţit niciun sentinemt când Te-am văzut venind cu o coroană de spini pe capul Tău. Spini ce Ţi-au străpuns fruntea. Sângele-Ţi în şiruri curgea, dar noi ne-am împietrit inimile şi am aşteptat ca să Te străpungem în piroane. Nu, nu ne-a păsat. Pe drumul Golgotei ai aşteptat ca cineva să care crucea cea grea în locul Tău, căci puterile-Ţi pieriseră de la atâtea palme, lovituri de bici şi cuvinte urâcioase ce Ţi le adresasem fără niciun strop de milă. Dar nici măcar atunci nu s-a oferit nimeni să-Ţi fie un ajutor. Chiar şi atunci am rămas cu inimile împietrite.

Mii de răni Ţi-am făcut, şi încă Îţi mai facem. Fără regrete. Fără prea multă osteneală. Nu Te doare, Doamne? Nu plângi Tu şi acuma pentru noi când ne vezi în ce hal am ajuns? Nu Ţi se frânge inima atunci când alegem lumea în locul Tău? Ba da! Cu lacrimi însângerate. Tu ai dat totul pentru noi, dar noi nu suntem dispuşi să dăm totul pentru Tine decât din gură. Tu, Doamne, nu doreşti decât ca să locuieşti în inimile noastre. Să faci ce crezi Tu că e bine cu vieţile noastre. Vrei să ne iubeşti. Şi noi nu Te lăsăm S-o faci, ci mereu şi mereu Te trimitem la cruce. „Acolo Ţi-e locul!”  strigăm nepăsători. Miel curat, nu Te merităm. Şi nici măcar nu înţelegem de ce Tu încă ne mai iubeşti. După toate câte Ţi-am făcut, Tu găseşti puterea de a ne ierta.

Vrem ca de astăzi înainte să vii în toată inima noastră, nu doar în camera de rezervă. Vino şi fă ce vrei cu noi! Suntem ai Tăi pe veci. Iartă-ne! …şi lasă-ne să-Ţi pansăm rănile ce Ţi le-am făcut. Ne căim de păcatul nostru. Şi vino, o, Doamne!! Arată-ne cum să grăbim odată venirea Ta!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button