Articole

Isus Hristos dorește ca și tu sӑ accepți planul Sӑu de mântuire

Un element esenţial şi fundamental al credinţei creştine este învierea lui Isus Cristos din morţi. Dacӑ acest lucru nu ar fi adevӑrat pentru noi, credința pe care o trӑim ar fi egalӑ cu zero, deci ne-am risipi viața. Ȋnsӑ aș vrea sӑ vedem ce ne prezintӑ Scriptura cu privire la Dumnezeu, moartea și ȋnvierea lui Isus Hristos. Ȋn 1 Corinteni 15:1-4 “Vă fac cunoscut, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas, şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut. V-am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit şi eu: că Cristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi; că a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi.”

Învierea lui Cristos este dovada vie că Dumnezeu a acceptat planul de mântuire al lui Isus pe cruce, pentru păcatele noastre. Învierea lui Cristos este deplin justificată în întreaga Biblie. S-a dezvăluit în Vechiul Testament  prin profeţii şi scrieri, profeţite de Domnul Isus în Noul Testament, consemnate în cele patru Evanghelii, asistate de către primii apostoli şi ucenici, iar mai târziu mărturisite de aceşti martori oculari.

Nu numai că Noul Testament consemnează învierea lui Cristos, ci şi dezvăluie sensul profund, semnificaţia intrinsecă a învierii Lui. Învierea lui Cristos este proclamată ca element central al Evangheliei şi primită ca un element central al credinţei.

Prin învierea lui Cristos, El poate fi experimentat în interior de către credinioşi pentru salvarea lor completă. Învierea lui Cristos are ca scop clădirea Trupului lui Cristos, care se va desăvârşi în Noul Ierusalim.

Ȋn mod simbolic, putem spune cӑ Isus Hristos a ȋnviat ȋntr-o persoanӑ doar atunci când accepți planul Sӑu de mântuire pe care l-a pregӑtit pentru tine.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button