Devotionale

„Iubeşte-L pe Dumnezeu şi fă tot ce vrei!”

Cu siguranţă îţi sună cunoscut acest titlu de articol, nu-i aşa? Bineînţeles! Zilnic îl vedem pus în aplicare de către mulţi oameni care susţin că Îl iubesc pe Dumnezeu, dar Îl necinstesc prin viaţa lor.

Trăim într-o ţară cu peste 95% din populaţie declarată „creştină”. Dacă am intervieva oamenii de pe stradă, la întrebarea „Credeţi în Dumnezeu?”, cam toţi ar răspunde „da”. Cea mai mare greşeală pe care oamenii o fac este că se laudă cu religia sa creştină. De parcă religia ar aduce mântuire! În următoarele rânduri doresc să-ţi spun că nicio religie nu te mântuie, ci doar credinţa în Isus Cristos.

Totuşi, doar pentru că aparţii unui cult religios, asta nu înseamnă că eşti mântuit. Degeaba afirmi: „Eu cred în Dumnezeu”. Credinţa în Dumnezeu nu trebuie exteriorizată pe vârful limbii, ci trebuie împletită cu fapta. Domnul Isus S-a adresat ucenicilor: „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” (Ioan 14:15). În consecinţă, credinţa de pe buze nu are valoare. Ea, de fapt, nu se poate numi „credinţă”. Credinţa autentică este izvorâtă din inimă şi te îndeamnă la reformă spirituală, nu la stagnare.

Citatul „Iubeşte-L pe Dumnezeu şi fă tot ce vrei!” trebuie privit prin prisma Scripturii. Probabil mulţi creştini ar fi indignaţi la auzirea acestui îndemn. Şi eu am fost! Scriptura ne spune, însă, clar că viaţa de credinţă presupune renunţare faţă de vechiul trai lumesc, o întoarcere faţă de pofta firii pământeşti, acceptarea unui nivel de trai sfânt, aşa cum afirmă Scriptura: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt!” (1 Petru 1:16b).

Apostolul Pavel chiar ne îndeamnă: „Să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească” (Romani 12:1). Cred că este vreme să înţelegem că noi, poporul lui Dumnezeu, trebuie să ne iubim Creatorul cu toată inima, cu multă dăruire, întrucât Lui nu-I plac slujbele făcute cu mâini necurate. Dacă spunem că Îl iubim, haideţi să o demonstrăm prin felul nostru de a fi.

Drag cititor, doresc să-ţi spun un lucru: dacă Îl iubeşti cu adevărat pe Dumnezeu, nu mai poţi face tot ce vrei. El nu vrea jumătăţi de inimi, ci vrea să fie stăpânul inimii tale. Hai să Îi aducem închinare prin vieţile noastre. Felul nostru de viaţă să fie o mireasmă plăcută care să se răspândească în acest întuneric spiritual. Hai să spunem „nu” păcatului şi să căutăm sfinţenia. Să Îl iubim pe Dumnezeu şi să facem ce vrea El, nu ce vrem noi!

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button