Studii/Cercetari

Sondaj: Aproape jumătate din palestinieni nu vor recunoaşte niciodată Israelul

Un sondaj de opinie realizat luna trecută arată că aproape jumătate din palestinieni niciodată nu vor recunoaşte dreptul Israelului de a exista ca patrie naţională a poporului evreu, chiar dacă un acord de pace care satisface toate cerinţele arabe, a fost atins.

Realizat de Centrul Palestinian pentru Politica de Cercetare şi Studiu, sondajul a cuprins întrebarea: “Există o propunere care, după stabilirea unui stat palestinian independent şi soluţionarea tuturor problemelor în dispută, inclusiv refugiaţii şi problemele Ierusalimului, va  recunoaşte reciproc Israelul ca stat al poporului evreu şi Palestina ca stat al poporului palestinian. Eşti de acord cu această propunere sau nu?”

 În timp ce doar puţin peste 50% au spus că ar fi de acord cu un asemenea rezultat, 46.8% au spus că niciodată nu vor recunoaşte Israelul în temeiul acestor termeni.

 Rezultatul sondajului de opinie demonstrează efectele de peste un deceniu ale educaţiei şcolare a Autorităţii Palestiniene şi propaganda mass-media care a portretizat Israelul ca un uzurpator şi evreii ca fiind invadatori străini. Este firesc ca cei mai îndoctrinaţi de această educaţie şi propagandă mass-media să nu fie capabili să vadă Israelul decât ca nişte duşmani, chiar şi cu un tratat de pace complet.

 Acesta este tocmai motivul pentru care originalul “ Acordurile de la Oslo” au stipulat că ambele părţi trebuie să educe naţiunea pentru pace şi coexistenţă. Autoritatea Palestiniană a folosit în schimb milioane de dolari în ajutor extern pentru a face contrariul, aşa cum a arătat timpul, şi din nou de către organizaţii precum Palestinian Media Watch.

 Dar din moment ce un acord de pace global nu este nici măcar la vedere, sondajul a întrebat participanţii ce ar trebui să facă palestinienii în timp. O mare minoritate de 41,1%  a spus că susţine revenirea completă a violenţei armate împotriva evreilor. Cu alte cuvinte, terorism.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button