ExterneStiri

Creştinii călătoresc la Ierusalim pentru Săptămâna Sfântă

 Sute de vizitatori creştini au fost în Ierusalim duminică pentru a celebra floriile, prima zi din Săptămâna Sfântă.

“Este cel mai sfânt loc din lume pentru creştini, şi este important pentru mine să vin aici măcar o singură dată în viaţă”, a declarat Etienne Chevremont, un enoriaş care a participat în masă  la Biserica “Sfântul Mormânt”, pentru The Associated Press.

Pelerinii au format o procesiune de aproximativ 15 000 de creştini, care a început la Muntele Măslinilor. Ca un memento de la intrarea Domnului Isus în Ierusalim în duminica dinaintea crucificării, mărşăluitorii au purtat în mâini ramuri de palmier şi măslin.

Mai târziu, duminică, un alt set de mărşăluitori au urmat un măgăruş alb de-a lungul drumului tradiţional, pe care Isus a luat-o atunci când a încălecat pe măgar înspre Ierusalim, în timp ce privitorii ţineau ramuri de palmier. Evenimentul este descris în Evanghelia după Ioan.

“A doua zi, o gloată mare, care venise la praznic, cum a auzit că vine Isus în Ierusalim, a luat ramuri de finic şi I-a ieşit în întâmpinare, strigând: “Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel! Isus a găsit un măgăruş şi a încălecat pe el.” (Ioan 12:12-14)

Biserica “Sfântul Mormânt”, care a organizat o liturghie specială în ziua floriilor, este considerată a fi construită pe locul unde Isus a fost răstignit. Biserica “Naşterea Domnului” din Betleem, care este considerată a fi locul unde Isus a fost născut, de asemenea a organizat un serviciu special.

Evenimentele săptămânii vor include Vinerea Mare, în amintirea zilei în care Isus a fost răstignit. Duminica următoare va fi Paştele, care marchează sfârşitul Săptămânii Sfinte. Creştinii vor sărbători învierea Domnului din moarte.

Ministerul Tursmului din Israel se aşteaptă la aproximativ 125 000 de vizitatori pe durata Săptămânii Sfinte.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button