Devotionale

Gânduri de sărbători

jesus-deathCineva spunea aşa:”S-a anunţat cumva că nu va mai fi judecata de apoi? S-a adeverit acest lucru? Pentru că oamenii din ziua de azi aşa se comportă cum că nu ar mai veni judecata de apoi.”

Săptămâna mare, săptămâna în care toţi aleargă în coace şi în colo căutând promoţii ca totul să fie pregătit pentru ce este necesar pentru masa de sărbători, că doar e sărbătoare. Trebuie să avem, să mâncam, să bem, să sărbătorim. Pe ici colo mai întâlneşti unul, doi, care te întreabă:”Mâncarea aceasta este de post?” sau „Ce conţine? E de post?” Văzând toate acestea observăm că suntem „foarte creştini”(aceastea fiind numai aparenţe în prag de sărbătoare) şi că merităm, da, noi merităm orice pentru că Îl sărbătorim pe El. Da, acel Cineva care a murit şi a înviat. Cutremurător este însă să auzi că sunt unii în ţara această „creştină” care habar nu au cine e Isus. Oare în toată alergarea aceasta după ” minus 50%” şi „promoţie de Paşti”, nu uităm noi că cel mai mult nu contează să avem masa încărcată şi frigiderul plin, ci conteaza starea inimii noastre? Oare sufletul nostru nu s-a uscat de atâtea scuze care le aducem când vine vorba de rugăciune, mersul la Biserică?

Da, unii stau cu lumânarile aprinse şi cântă şi ei „Cristos a înviat”. Dar dacă i-ai pune să te privească în ochi să spună”Da, cu adevărat e viu!”, nu ştiu câţi ar putea-o face. Nu asta contează. Nu contează că ţii o lumănare sau zece aprinse şi că te uiţi la filmul”Patimile lui Isus” şi plângi.. Asta nu semnifică NIMIC!

Când vei privi Cuvântul Sfânt aşezat pe raft şi când cineva îţi va spune”Haide să ne rugăm”, atunci contează ce alegi. Lasă tot ce e trecător şi leagă-te de cele cereşti! Mai ferice de cei care au puţine pe masă dar inima predată Salvatorului!

Inima ta cum e? Ce vei spune celor cu care te vei întâlni în următoarele zile? Ce ai mâncat şi ce ai băut? Ce călătorii ai făcut în vacanţa scurtă(şi de asta plângându-ne că e scurtă)? Priveşte la sufletul tău şi vezi, mai luminează el? Mai tânjeşte după Cel Înviat si viu veşnic?

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button