Editoriale

Singurӑtate, oh! Singurӑtate…

„Oare ce e în neregulă cu mine?” sau „Oare chiar nu se uită nimeni la mine?” sunt întrebări pe care ni le punem uneori, mai ales atunci când sentimentul de singurătate atinge culmile cele mai înalte.
Dar îndrăznesc să spun: nu suntem cu nimic în neregulă. Din contră. Suntem prea în regulă! Da, noi cele care am ales să aşteptăm timpul potrivit suntem în regulă. Doar că… uneori tindem să credem că celibatul e mai degrabă un timp în care suntem pedepsite, decât unul în care ne putem bucura de viaţă în adevăratul sens al cuvântului. Şi avem impresia că, odată cu apariţia unui băiat în viaţa noastră, apare şi fericirea durabilă.
Iar, în încăpăţânarea noastră, ne dorim lucrul acesta, căzând în apele îngheţate ale autocompătimirii.
Dar, de fapt, ce vrem cu adevărat? Vrem doar pe cineva care să ne fie alături când ieşim la plimbare? Sau unul care să ne şoptească cuvinte dulci, pe care nici el nu le crede? Sau, poate, vrem pe cineva care să gonească singurătatea şi golul din inimă? Unul pentru care trebuie să ne luptăm pentru a-l ţine alături?
Sunt sigură că eu nu-mi doresc asta. Nu acesta e scopul şi dorinţa mea, şi nici a acelor fete care doresc să aştepte timpul potrivit. Nu ne dorim o dragoste forţată.  Acea ‘dragoste’ pentru care mereu simţi frică de faptul că o vei pierde.
Ci ne dorim mai mult de atât. O dragoste care dăruie fără să aştepte nimic în schimb. Acea dragoste care ştie să ierte şi să se jertfească. Ne dorim acea persoană care poate să ne dăruie acea dragoste. Persoana potrivită care ne va iubi exact aşa cum suntem. Dar, aşa cum am mai spus, trebuie să trecem şi prin singurătate. Un timp aşa de preţios! Da, pentru că acum e timpul să învăţăm să iubim, să slujim, să dobândim frumuseţea autentică şi durabilă! Acum învăţăm să fim persoana potrivită!

“Calităţile pe care doreşti să le găseşti la viitorul partener de viaţă, dezvoltă-le mai întâi în tine.”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button