BisericaPoliticSocial

ECHR: Bisericile vor fi forţate să oficieze căsătoria cuplurilor homosexuale

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (ECHR) a avertizat că în Marea Britanie căsătoria de aceeaşi orientare sexuală ar trebui să se introducă, iar bisericile vor fi obligate să oficieze ceremonia cuplurilor homosexuale indiferent de orice protecţie a conştiinţei, raportează Christian Concern.

Guvernul intenţionează să introducă mariajul de aceeaşi orientare sexuală până în 2015. Propunerile sale nu vor permite iniţial ca asemenea ceremonii să aibă loc în biserici.

Totuşi, această promisiune pare a fi lipsită de valoare, după cum ECHR a sugerat asta; dacă mariajul homosexual se introduce, bisericile vor fi forţate să oficieze căsătoriile în conformitate cu legea antidiscriminatorie.

Judecătorii au declarat, de asemenea, că mariajul de aceeaşi orientare sexuală nu este un drept al omului, subminând ideea susţinută de ministrul Egalităţii Lynne Featherstone, care afirmă că “este o problemă de drepturi”.

Normele ECHR privind litigiile care decurg din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului au fost încorporate în legislaţia Marii Britanii, în Actul Drepturilor Omului 1998. Este ilegal pentru orice organism public să acţioneze într-un mod incompatibil cu ECHR.

Decizia a fost luată de către judecătorii ECHR în urma unui caz care a implicat un cuplu lesbian, într-un parteneriat civil, care s-a plâns că Curţile franceze nu le-au permis să adopte un copil.

ECHR a decis că, din cauza faptului că cuplul era în cadrul unui parteneriat civil, nu vor avea drepturile oamenilor căsătoriţi, care în Franţa au dreptul exclusiv de a adopta un copil ca şi cuplu.

Consecinţe

Avocatul Neil Addison, specialist în legea discriminatorie, a declarat: “Odată ce căsătoria de aceeaşi orientare sexuală a fost legalizată, atunci partenerii unui asemenea mariaj au exact aceleaşi drepturi ca şi cuplurile heterosexuale. Acest lucru înseamnă că, dacă mariajul de aceeaşi orientare sexuală este legalizat în Marea Britanie, va fi ilegal pentru guvern să împiedice asemenea căsătorii care au loc în spaţii religioase.”

Conservatoristul MP Peter Bone a avertizat că dacă mariajul de aceeaşi orientare sexuală este introdus, atunci părinţii şi profesorii care au obiectat faţă de noile acorduri din şcoli ar putea fi penalizaţi, iar profesorii forţaţi să demisioneze.

Comentariu

Andrea Minichiello Williams, din cadrul Christian Concern, a declarat: “Noi salutăm această decizie. Se confirmă ceea ce ştiam cu toţii- că până când nu stopăm redefinirea căsătoriei acum, mai departe nici măcar un preot, paroh sau pastor din ţara asta nu vor putea să evite o cerere de discriminare dacă refuză să oficieze cuplurile de aceeaşi orientare sexuală în biserica lor. Orice asigurări guvernamentale de tip contrar par a fi lipsite de valoare. Implicaţiile pentru libertăţile religioase sunt uimitoare.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button