SocialStiri

România, prima ţară din UE în care ar putea izbucni revolte sociale

Criza financiara, salariile mici, rata crescuta a somajului sunt motivele care pot determina locuitorii unei tari la razvratire. Din UE, Romania este cea mai predispusa tara pentru revolte sociale.

Cotidianul Wall Street Journal a publicat un top al tarilor in care populatia s-ar putea revolta, top care include 85 de state si care a fost calculat pe baza a trei criterii: gradul de nedreptate sociala din tara, capacitatea populatiei de a face opozitie civila, dorinta oamenilor de a iesi la proteste, ponderea produselor alimentare in cheltuielile finale ale populatiei, acesta din urma fiind si un foarte important indicator al stabilitatii sociale dintr-o tara.

Romania a fost plasata pe locul intai in UE in ceea ce priveste posibilitatea izbucnirii unei revolte sociale.

Clasamentul tarilor unde sunt posibile revolte este condus de Kenya si Camerun, urmata de Pakistan, Nigeria, Indonezia, Maroc, Iordania si Azerbaidjan. Romania ocupa locul 37, fiind lider in UE, situandu-se inaintea Arabiei Saudite, Rusiei, Lituaniei sau Letoniei…

…Noteaza Agenda.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button