PersecutiiStiri

Nigeria: Boko Haram ameninţă cu răpirea femeilor creştine

Gruparea militantă islamică Boko Haram şi-a formulat declaraţia de „război” asupra creştinilor din Nigeria cu ameninţarea că va răpi femei creştine, ca parte a ultimei „campanii de teroare”.

Vorbind marţi (6 martie), cu două zile după ce gruparea a declarat că plănuieşte atacuri coordonate pentru „a eradica creştinii din câteva părţi ale ţării”, acelaşi purtător de cuvânt a afirmat: „Suntem pe cale de a pune în acţiune noi eforturi de a introduce teama în creştini, spre a le arăta puterea islamului prin răpirea femeilor.”

Boko Haram, care se luptă pentru a instaura un stat islamic în nordul Nigeriei din 2009, de Crăciun şi-a intensificat eforturile de a-i alunga pe creştini din regiune.

Duminică, 4 martie, purtătorul de cuvânt a afirmat: „Vom crea multe eforturi pentru a pune capăt prezenţei creştinilor, pentru a avea un stat islamic în care ei nu vor putea locui.”

Comunitatea creştină a fost vizată printr-o serie de atentate asupra bisericilor şi atacuri asupra persoanelor fizice în acest an; violenţa are efectul de a conduce creştinii spre Nord. Mulţi se îndreaptă spre Sud, în timp ce alţii trec frontiera pentru a ajunge în Cameron.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button