BisericaExternePersecutii

13 creștini arestați ȋn urma unui raid islamic ȋn orașul Kermanshah din Iran

Ȋn urma unui raid al autoritӑților de securitate la o bisericӑ de casӑ, 13 creștini convertiți au fost arestați. O parte din aceștia au fost eliberați dupӑ ce au semnat un acord cӑ nu vor mai participa la slujbe ȋn bisericile de casӑ, iar alți trei sunt ținuți ȋncӑ ȋn arest la o locație necunoscutӑ.

De la ȋnceputul anului 2012, agenția de știri creștine din Iran, Mohabat News, publicӑ des știri despre executarea de sentințe emise de cӑtre instanțele revoluționare ȋmpotriva creștinilor și numeroasele arestӑri care au loc aproape zi de zi, ca urmare a raidurilor ȋmpotriva creștinilor.
Din păcate, din cauza restricţiilor asupra fluxului liber de informaţii în Iran, multe dintre știrile despre acești creștini nu pot fi publicate, cu toate cӑ agenția iranianӑ de știri creștine depune eforturi mari pentru a afla cât mai multe informații despre creștinii arestați.

Ȋn cursul ultimelor trei luni, valul de raiduri ȋmpotriva creștinilor crește pe zi ce trece, iar numӑrul arestaților e ȋncӑ ȋn creștere. Numeroși creștini au fost arestați ȋn timpul slujbelor de ȋnchinare, ori la locul de muncӑ sau ȋn propriile lor case. Acum, ȋn plus fațӑ de orașele Ahwaz, Shiraz, Esfahan si Teheran, valul anticreștin a atins un nou oraș ȋn partea de vest a Iranului, este vorba de orașul Kermanshah.

Potrivit rapoartelor, autoritӑțile de securitate au percheziționat o bisericӑ de casӑ și au arestat 13 creștini, transferându-i ȋntr-o locație necunoscutӑ. De asemenea, autoritӑțile le-au controlat și propriile case de unde le-au confiscat bunuri personale și alte lucruri.

A doua zi nouӑ dintre persoanele arestate au fost eliberare dupӑ ce acestora li s-au reținut fotografii și dupӑ ce le-au fost luate amprente digitale. Eliberarea lor le-a fost datӑ dupӑ ce aceștia au semnat într-un avertisment care sӑ ateste cӑ nu vor mai participa la adunӑri creștine.
Cu toate acestea, trei dintre deținuți sunt ȋncӑ ȋn detenție: Mehdi Chaghakaboudi, Mojtaba Baba-Karami şi Shirin Ghanbari.

De asemenea, ȋncӑ un caz asemӑnӑtor este cel al lui Masoud Delijani, un creștin convertit rezident al orașului Kermanshah și un membru al unei biserici de casӑ, care a fost condamnat la trei ani de ȋnchisoare din cauza credinței sale ȋn Isus. Ȋn prezent se aflӑ ȋn ȋnchisoarea Deizal-Abad din orașul Kermanshah pentru a ispӑși pedeapsa.
Republica Islamicӑ cautӑ prin tot felul de metode sӑ opreascӑ convertirea la creștinism a iranienilor. Motivul pentru care se pare cӑ se tem islamicii este acela cӑ o creștere numeroasӑ a creștinilor  reprezintӑ o amenințare asupra securitӑții naționale.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button